Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:02
Τοπικά

Πολιτικό «μαστίγωμα» από Μπέο στους έξι «ανεξάρτητους» – Υπονομεύουν το έργο της Δημοτικής Αρχής






Πολιτικό μαστίγωμα στους ατυχείς ανεξάρτητους συμβούλους που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ επιφύλαξε απόψε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε παρέμβασή του λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε τους συμβούλους «Μίκι Μάους», διότι, όπως υπογράμμισε, επιχειρούν με λάσπη και συκοφαντίες να υπονομεύσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής και σημείωσε ότι στην προσπάθειά τους αυτή εμπλέκουν και την κεντρική διοίκηση.

Αν και με απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν μπορούν να μετέχουν σε επιτροπές, τόνισε ο κ. Μπέος, οι ίδιοι έκαναν παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών για να επανέλθουν, αλλά ο νόμος του Καλλικράτη είναι ξεκάθαρος. «Προσπαθούν να εμπλέξουν την κεντρική εξουσία, λειτουργούν τελείως αντιδημοκρατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα παρεμβάσεων στις οδούς Ζάχου-Καραμπατζάκη είπε ότι και αυτό κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και την επιτροπή του Άρθρου 52, με τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου και κατηγόρησε τους ανεξάρτητους ότι το επαναφέρουν μέσω του ΥΠΕΣ.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρανομήσει και να εφαρμόσει τακτικές αντιδημοκρατικές. Η δημοτική αρχή εκλέχθηκε από το κόσμο και θα κριθεί από τους δημότες. Αυτό που κάνουν είναι να σαμποτάρουν το έργο και αποφάσεις της δημοτικής αρχής και να προσβάλλουν τους πολίτες», κατηγόρησε τους ανεξάρτητους συμβούλους ο σε αργία δήμαρχος.