Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:02
ΒόλοςΤοπικά

Ποιοί εκλέγονται στη νέα Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Πρωτιά και αυτοδυναμία για την παράταξη της ΠΑΣΚΕ έδειξαν οι κάλπες που στήθηκαν χθες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ πήρε την πλειοψηφία των εδρών, ενώ οι αντιπρόσωποι των σωματείων ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου Θανάση Παπαδημόπουλου, που αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους.
Συγκεκριμένα, με την ανάδειξη νέας Διοίκησης, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ έπεσε χθες η «αυλαία» των εκλογοαπολογιστικών εργασιών του 21ου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου. Στις κάλπες προσήλθαν 66 αντιπρόσωποι.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και επί 66 ψηφισάντων, υπέρ της ΠΑΣΚΕ ψήφισαν 35 αντιπρόσωποι, υπέρ της ΔΑΣ 17, υπέρ της ΔΑΚΕ 13, ενώ βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Μετά και τα παραπάνω αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η ΠΑΣΚΕ εξασφαλίζει 11 από τις 21 έδρες της νέας Διοίκησης του ΕΚΒ, η ΔΑΣ έξι και η ΔΑΚΕ τέσσερις.
Από την ΠΑΣΚΕ εκλέγονται στο διοικητικό συμβούλιο οι Θανάσης Παπαδημόπουλος (34 ψήφους), Σμαράγδα Λιάτσικου (31), Βαγγέλης Χαντζιάρας (29), Στέφανος Κορώνης (28), Κωνσταντίνος Σιάρας (28), Καλλίστρατος Γαλλιόπουλος (25), Κώστας Καουνάς (23), Απ. Κασσίδης (22), Δημήτρης Νικολάου (21), Βάιος Σταυρόπουλος (21) και Στυλιανός Αχτσόγλου (19).
Από τη ΔΑΣ στο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται οι Κώστας Στεργίου (17), Παναγιώτης Τσιτσιρίκης (16), Χρυσούλα Τασολάμπρου (14), Γεώργιος Κουτσινάρης (13), Ευγενία Καραγιάννη (12) και Λάζαρος Τσελεπής (12).
Από τη ΔΑΚΕ στο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται οι Δημήτρης Βασιλείου (13), Γιώργος Κοντοκλώτσης (11), Βασίλης Μπρόζος (9) και Θόδωρος Γκλαβίνης (8).
Για την εξελεγκτική επιτροπή η ΠΑΣΚΕ έλαβε τρεις έδρες, η ΔΑΣ μία και η ΔΑΚΕ μία.
Για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ ψήφισαν 48 και εκλέγονται από την ΠΑΣΚΕ οι Θανάσης Παπαδημόπουλος και Κωνσταντίνος Σιάρρας, από τη ΔΑΣ ο Κώστας Στεργίου, ενώ η ΔΑΚΕ δεν εκλέγει αντιπρόσωπο.