Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:53
Τοπικά

Ποια τάνκς; υπάρχουν και οι (ν)τροπολογίες!






Ξεμπρόστιασμα του διδύμου Σκοτινιώτη – Πουλάκη για την αντιδημοκρατική μεθόδευση κατά Μπέου – Ένοχη σιωπή των υπαλλήλων τους, στο δημοτικό συμβούλιο – Αναμένεται και νέα δικαίωση του Δημάρχου Βόλου, μετά από το Συμβούλιο Εφετών, και από το Συμβούλιο της Επικρατείας – Αστείες δικαιολογίες ψελλίζει ο Πουλάκης

Την μέρα που ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απολάμβανε την πρώτη του νίκη κατά του πολιτικού συστήματος, που τον έχει στοχοποιήσει και επιδιώκει την εξόντωσή του με κάθε μέσο, με την έκδοση της δικαστικής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, κατά τραγική ειρωνεία την ίδια ημέρα εκδηλωνόταν η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία κατά Ερντογάν.

Και βέβαια θα ήταν αφελής και ανιστόρητη μια ευθεία αντιστοίχιση των δύο περιπτώσεων, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τα έντονα κοινά στοιχεία, που παραπέμπουν σε ευθεία παραβίαση των συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, είτε η παραβίαση αυτή γίνεται με τανκς, είτε με μεταμεσονύχτιες «φωτογραφικές» τροπολογίες στη Βουλή.

Γιατί η πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του υπ. Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, για την οποία βοά ο τόπος ότι έγινε καθ υπόδειξη του πρώην Δημάρχου Βόλου, Πάνου Σκοτινιώτη, να σπεύσει να περάσει άρον – άρον, νύχτα, από τη Βουλή, τροπολογία με την οποία ακόμα κι αν ένας δήμαρχος δεν έχει σε βάρος του περιοριστικούς όρους τίθεται σε αργία, μόνο με ένα κατηγορητήριο, είναι μνημείο πολιτικής φαυλότητας και συνιστά βάναυση περίπτωση προσωπικής δίωξης και σε καμία περίπτωση δεν τιμά τη Δημοκρατία μας, που ούτως ή άλλως, πάντως, με συγκεκριμένες πράξεις, αλλά και παραλείψεις, των κυβερνώντων, ήδη είναι κι εκείνη σε καθεστώς…αργίας!

Οσο και αν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, παρατηρώντας ότι η τροπολογία πέρασε όχι μέσω κάποιου νομοσχεδίου που κατέθεσε άσχετο υπουργείο (εν προκειμένω το υπουργείο Παιδείας, του γνωστού Φίλη) αλλά σε νομοσχέδιο με υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Παν. Κουρουμπλή, και αφορούσε το διαβόητο παράλληλο πρόγραμμα, είναι προφανές ότι οι ισχυρισμοί τους είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη την αντιδημοκρατική νοοτροπία που τους διακατέχει.

Και οι λόγοι είναι σαφείς και ευδιάκριτοι, από συγκεκριμένα γεγονότα:

Πρώτον γιατί έσπευσαν να περάσουν την τροπολογία τον Φεβρουάριο και δεν περίμεναν το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών, που αφορά την αυτοδιοίκηση και τον «Καλλικράτη» και το οποίο εντός των ημερών κατατίθεται και έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Δεύτερον γιατί ακόμα και τώρα ψεύδονται και μιλούν για δήθεν διαβούλευση, στο χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου, όταν ήταν γνωστό ότι ο Πουλάκης, αντίστοιχος Καρανίακς του Τσίπρα, πίεζε τον Παν. Κουρουμπλή να το «περάσει», αλλά εκείνος αρνούνταν, υπό την σφοδρή αντίδραση και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων.

Στόχος τους να αποκλείσουν την περίπτωση να «πάει» στη δίκη του, που τότε ήταν γνωστό ότι θα γίνει τον Απρίλιο, ο Αχιλλέας Μπέος, όχι ως εν ενεργεία Δήμαρχος, αλλά ευρισκόμενος σε αργία, φοβούμενοι, όπως και έγινε, ότι η Δικαιοσύνη θα απονέμονταν και οι περιοριστικοί όροι σε βάρος του θα «έφευγαν». Απίστευτη, προκλητικά αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική μεθόδευση, τροπολογία κατά «παραγγελιά», που μόνο το ηθικό πλεονέκτημα που διατείνεται ότι έχει η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση δεν αποδεικνύει. Το αντίθετο μάλιστα.

Τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της συγκεκριμένης (ν)τροπολογίας, που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Αχιλλέας Μπέος και έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο. Όπως εκτιμούν, πάντως, έγκυροι νομικοί κύκλοι, πιθανότατα θα υπάρξει και νέα δικαίωση του Δημάρχου Βόλου, αφού οι παραβιάσεις διατάξεων του συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εξόφθαλμες στη συγκεκριμένη τροπολογία.

Αιδήμων σιγή!

«Παγωμένοι», χωρίς το γνώριμο αλαζονικό και υπεροπτικό ύφος και με μηδενική αντίδραση, δέχτηκαν οι σύμβουλοι – συνεταιράκια του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση του αντιδημάρχου, Χρ. Στεφόπουλου, σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισαν οι ίδιοι, αλλά κυρίως το αρχηγικό τους δίδυμο (Σκοτινιώτης – Πουλάκης), στην απαράδεκτη πολιτικά και ηθικά προσπάθεια να εξοντωθεί ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Συγκεκριμένα αιχμές κατά του πρώην δημάρχου και κατά του σημερινού γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, με φόντο την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί για τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, άφησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος ,Χρήστος Στεφόπουλος.

Ο κ. Στεφόπουλος «φωτογράφισε» τους κ.κ. Σκοτινιώτη και Πουλάκη ως μέλη «πολιτικής συμμορίας» που έδρασε για να τεθεί σε αργία ο κ. Μπέος, κατηγορώντας τους ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής.

«Την Παρασκευή πολλοί χάρηκαν και πανηγύριζαν, μερικοί στεναχωρήθηκαν και κάποιοι πενθούσαν… Μιλάω για το φυσικό μας δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, αυτόν που ο κόσμος του Βόλου επέλεξε. Με ομόφωνη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου παύουν οι περιοριστικοί όροι  που του είχαν επιβληθεί και ο Δήμαρχος δικαιώνεται. Όμως η πολιτική συμμορία (Σκοτινιώτης και η παρέα του) μέσω του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, Κ. Πουλάκη φρόντισαν να περάσουν φωτογραφική διάταξη στις τρεις τα ξημερώματα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και όχι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, γιατί βέβαια ο αρμόδιος υπουργός εσωτερικών δεν θα τη δεχόταν. Αυτή η διάταξη λέει ότι παραμένει σε αργία ο Δήμαρχος και χωρίς περιοριστικούς όρους. Φυσικά αυτή η διάταξη είναι απαράδεκτη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική και σίγουρα θα καταρρεύσει στο ανώτατο δικαστήριο. Τον ίδιο το Γαργάλα να βάλουμε να την εξετάσει θα την κρίνει ως απαράδεκτη. Θέλω να ενημερώσω όλον τον κόσμο ότι Δήμαρχος ήταν, είναι και θα είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Είναι αυτός που μας εμπνέει όλους και μας δίνει όραμα. Για τους υπόλοιπους που ασχολείστε με τα προσωπικά προβλήματα του δημάρχου, ξύδι. Επειδή εδώ δεν μιλάμε για πολιτική αντιπαλότητα ή αντιπαράθεση και επειδή επεμβαίνετε σε οικογενειακά και προσωπικά ζητήματα ξεπερνώντας κάθε όριο ηθικής θα ήθελα να μου πείτε με την επιστροφή του δημάρχου πού θα κρυφτείτε», είπε ο κ. Στεφόπουλος.

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που ομόφωνα ήρε τους περιοριστικούς όρους σε βάρος του κ. Αχιλλέα Μπέου, είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη των σκοτεινών μεθοδεύσεων των αντιδημοκρατικών μηχανισμών, που λειτουργούν εντός και εκτός κυβέρνησης, και αφήνει πολλαπλά έκθετους, ηθικά και πολιτικά, όσους τις σχεδίασαν και τις εκτέλεσαν.

Δικαιολογημένο, λοιπόν, το σκληρό ύφος του κ. Στεφόπουλου που έκανε λόγο για συμμορία πολιτικών απατεώνων, που πάντως ήδη αποκαλύπτονται και ηττώνται στο πεδίο της πολιτικής ηθικής και της νομιμότητας. Αλλωστε ο Σεπτέμβριος είναι κοντά, οπότε και το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφανθεί επί των άθλιων αυτών μεθοδεύσεων.