Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024 02:03
Τοπικά

ΠΟΕΔΗΝ: Το προβληματικό ασθενοφόρο στο Βόλο ήταν αυτό που επιτηρούσε την εθνική οδό το Πάσχα!






Οριακές πλέον συνθήκες λειτουργίας του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, ιδίως δε στην περιφέρεια επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων με αφορμή και τη σημερινή της καταγγελία

Το γηρασμένο ασθενοφόρο που έπαθε μηχανική βλάβη έξω από το σπίτι της άτυχης 45χρονης στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, ήταν το όχημα του ΕΚΑΒ που επιτηρούσε την εθνική οδό τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ!
Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας τις οριακές πλέον συνθήκες λειτουργίας του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, ιδίως δε στην περιφέρεια, και τις μοιραίες επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτός ο τρόπος λειτουργίας.
«Η κυβέρνηση ωραιοποιεί την κατάσταση. Εγκαινιάζει Σταθμούς ΕΚΑΒ χωρίς Ασθενοφόρα, ανακοινώνει προσλήψεις διασωστών που ποτέ δεν γίνονται. Εάν δεν ήταν η ΠΟΕΔΗΝ και οι δημοσιογράφοι να αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση που περιήλθε το ΕΚΑΒ, δεν θα αποφάσιζε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να δωρίσει 143 Ασθενοφόρα οχήματα. Μόνο που όμως για να τεθούν στη κίνηση χρειάζονται διασώστες…» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.