Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:12
Τοπικά

Πηλαδάκης για Αχ. Μπέο: «Θα το έχω βάρος αν τον κατηγορήσω χωρίς αποδείξεις»






Τίποτα επιβαρυντικό δεν κατέθεσε για τον Αχιλλέα Μπέο ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, όπως και άλλοι μάρτυρες του Koriopolis. Μπέος: «Τώρα θα πάω και στη Βουλή»!

Με την κατάθεση του πρώην μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, συνεχίστηκε την Τετάρτη (15/2) η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, γνωστό και ως Koriopolis.

Ωστόσο και εκείνος, όπως και όλοι οι μάρτυρες έως τώρα, δεν εισέφερε τίποτα αξιοσημείωτο στην υπόθεση, ούτε ανέφερε κάτι σε βάρος κάποιου εκ των 84 κατηγορουμένων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πηλαδάκης ανέφερε στο δικαστήριο:

«Δεν ασχολούμαι πλέον με το ελληνικό ποδόσφαιρο και ούτε θέλω να ασχολούμαι. Θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου, να κοιτάξω τα παιδιά μου, χωρίς να εμπλακώ ξανά με το ποδόσφαιρο. Μου κόστισε πολύ η ενασχόλησή μου, και ψυχικά και οικονομικά και με πήγε πίσω.

Είχαμε όντως μια αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό Βόλου, κακώς βέβαια. Όμως εγώ δεν θα κατηγορήσω άνθρωπο αν δεν έχω αποδείξεις. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον χωρίς αποδείξεις γιατί θα το έχω βάρος στη συνείδησή μου».

Από εκεί και πέρα, κατέθεσε ο κ. Κουτρούμπας, επιχειρηματίας του Βόλου και πρώην μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το αν ο Αχιλλέας Μπέος έχει δωροδοκήσει ή δωροδοκηθεί. Σημείωσε δε, ότι οι πολίτες του Βόλου τον πιστεύουν και γι’ αυτό και τον έκαναν και Δήμαρχο Βόλου!

Στο σημείο εκείνο, μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος παρενέβη και είπε: «Τώρα θα πάω και στη Βουλή! Δεν θα τους κάνω το χατίρι. Εγώ είμαι ειλικρινής, αληθινός και επειδή είμαι αληθινός βρίσκομαι σήμερα εδώ»!

Ο κ. Κουτρούμπας ρωτήθηκε από την έδρα και για την γνωστή υπόθεση του διαιτητή Δαλούκα στο περίφημο Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 το 2010, υπόθεση η οποία έχει κριθεί σε πρώτο βαθμό, με τον Αχιλλέα Μπέο να έχει καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση με αναστολή για απόπειρα εκβιασμού.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και μέλος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Μουλάς, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Μπέος στοχοποιήθηκε από αυτούς που ήθελαν να κατευθύνουν τα πράγματα προς τα εκεί. Πέρναγαν τα οικονομικά μέτρα, καιγόταν η Αθήνα και βρήκαν εξιλαστήρια θύματα για να στρέψουν τον κόσμο προς τα εκεί. Υπήρξε πολιτική παρέμβαση. Οι διάλογοι στην δικογραφία είναι καφενειακοί. Γιατί δεν είναι εδώ και ο Μαρινάκης, ο Πατέρας, ο Κούγιας κλπ;».

Ώρα Πιλάβιου, Σπανού, Βίκτωρα

Η δίκη για το Koriopolis συνεχίζεται την Πέμπτη (16/2) και μεταξύ άλλων έχει κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και δικάζεται για ψευδορκία στην πρώτη δίκη των στημένων αγώνων («μικρό Koriopolis»).

Επίσης, έχουν κληθεί να καταθέσουν ο Γιώργος Σπανός, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο Στράτος Γιδόπουλος, ο Κώστας Βαξεβάνης και δημοσιογράφοι.

 

ΠΗΓΗ sdna.gr