Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:02
Χωρίς κατηγορία

Περιπέτειες στο Ορφανοτροφείο με 15χρονη τρόφιμο του Ιδρύματος






Αναστάτωση στο Ορφανοτροφείο Βόλου προκαλεί η υπόθεση 15χρονης τροφίμου του Ιδρύματος που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε συνάψει δεσμό με 35χρονο και μεταφέρθηκε σε κρατική δομή στα Ιωάννινα. Με την μεταφορά της 15χρονης σε άλλο Ίδρυμα διαφωνούν μέλη της διοίκησης που ενημέρωσαν σχετικά την Ασφάλεια Βόλου ενώ ο πρόεδρος του Ιδρύματος Α. Αγραφιώτης δηλώνει πως η απόφαση για να αλλάξει περιβάλλον το παιδί ελήφθη ομόφωνα.

Η υπόθεση απασχολεί τη Διοίκηση του Ιδρύματος από τον περασμένο Αύγουστο που συζητήθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο- σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ωστόσο  έγινε ευρέως γνωστή μόλις χθες και αφού  μέλη της Διοίκησης επισκέφτηκαν την Ασφάλεια Βόλου για το θέμα.

Η 15χρονη και μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από χθες φιλοξενείται σε Ίδρυμα για παιδιά στα Ιωάννινα. Για την φιλοξενία της στη συγκεκριμένη δομή όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιδρύματος Άγγελος Αγραφιώτης που ρωτήθηκε σχετικά, κατατέθηκε εγγράφως αίτημα από το Ορφανοτροφείο τέλος Αυγούστου και αφού ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο είχε ενημερωθεί και είχε λάβει ομόφωνη απόφαση για την μεταφορά και φιλοξενία του κοριτσιού σε άλλο Ίδρυμα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορφανοτροφείου ενημερώθηκε εγκαίρως για το θέμα που ανέκυψε και αποφασίστηκε ομόφωνα η μεταφορά της 15χρονης για να φιλοξενηθεί σε κρατική δομή στα Ιωάννινα» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αγραφιώτης.

Ο ίδιος μάλιστα – με αφορμή τις ενστάσεις που όπως λέγεται εκφράστηκαν – παρά την ομόφωνη απόφαση που ο κ. Αγραφιώτης λέει πως υπήρξε για τη μεταφορά του κοριτσιού- υπογράμμισε ότι με βάση το καταστατικό του Ορφανοτροφείου, ο εκάστοτε πρόεδρος του Ιδρύματος είναι κηδεμόνας του συγκεκριμένου παιδιού όπως και κάποιων άλλων και υπό την ιδιότητα αυτή όπως υποστηρίζει «μόλις έγινε δεκτή η αίτηση του Ορφανοτροφείου από το Ίδρυμα των Ιωαννίνων, ο ίδιος αποφάσισε να μεταφέρει το παιδί στη συγκεκριμένη δομή για να «απογαλακτιστεί» από το εδώ περιβάλλον.

Στην ασφάλεια Βόλου για να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για τη μεταφορά της 15χρονης στα Ιωάννινα, μετέβησαν η κ. Δανάη Χαριτάκη, τα μέλη του Δ.Σ  Φίλιππος Κάλλης και Γ. Καλλέργης ενώ ειδοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας και ο δικηγόρος Αντώνης Ξηρός.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Ασφάλεια ζητήθηκε να κατατεθεί ένορκη κατάθεση από τα μέλη του Δ.Σ προκειμένου να ζητηθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα, κάτι που ωστόσο δεν έγινε με τα μέλη του Δ.Σ να αρκούνται μόνο στις προφορικές τους ενστάσεις.

ΠΗΓΗ: Εφ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ