Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:30
Τοπικά

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Βόλου






Περιοδεία στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, προκειμένου να ενημερώσουν και να καλέσουν τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Τετάρτης 11 Οκτώβρη στη Λάρισα, όπου διοργανώνεται το αναπτυξιακό συνέδριο.

Στους εργαζόμενους με τους οποίους έγινε συζήτηση διανεμήθηκε η ανακοίνωση του Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ όπου υπογραμμίζεται ότι «στόχος της Κυβέρνησης είναι να εγκλωβίσει και το λαό της Θεσσαλίας στους στόχους του κεφαλαίου, των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού πίσω από τον “εθνικό στόχο” θέλει να κρύψει τον ταξικό- αντιλαϊκό χαρακτήρα της ανάπτυξης που θα ακολουθήσει».

Ο Απόστολος Νάνος στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους τόνισε: « Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε έξω από τον χώρο του Νοσοκομείου κινητοποίηση από εργατικά σωματεία, συνταξιουχικούς συλλόγους, σωματεία στον χώρο της Υγείας και άλλους φορείς της περιοχής για τα προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζει ο λαός της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Διαχρονικά τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες με την πολιτική τους στον χώρο της δημόσιας Υγείας, αυξάνουν τα προβλήματα, ενώ από την άλλη γιγαντώντεται η ιδιωτική υγεία και τα Ιδιωτικά Κέντρα υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού μειώνει κατά 350 εκατομμύρια ευρώ την χρηματοδότηση στον χώρο της Υγείας, που αυτό σημαίνει περαιτέρω επιδείνωση της σημερινής κατάστασης, με υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, αύξηση των ελλείψεων σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, εντατικοποίηση της εργασίας των ήδη εργαζομένων.

Τα χρήματα που περικόπτονται από την Υγεία και την Πρόνοια, δημιουργούν τα όποια πλεονάσματα και τα οποία πρόκειται να δοθούν ως ζεστό χρήμα στους βιομήχανους. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στόχο να προωθήσει και να διαφημίσει ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Τετάρτη στη Λάρισα στο αποκαλούμενο αναπτυξιακό συνέδριο. Με αυτή την προσπάθειά της η κυβέρνηση σκοπό έχει να δημιουργήσει αυταπάτες και να κοροϊδέψει το λαό της Θεσσαλίας.

Οι εργαζόμενοι, έχοντας την εμπειρία όλων των αστικών κυβερνήσεων, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτή την φιέστα της κυβέρνησης, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Λάρισας την ερχόμενη Τετάρτη την οποία διοργανώνουν εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς της περιοχής.»