Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 04:20
Παραπολιτικά

Περί προσωπικών και άλλων δεδομένων






Συγκινητικό το ενδιαφέρον των μελών της οικογένειας Καρεκλίδη για τα προσωπικά δεδομένα άλλων προσώπων ή εταιρειών, μας δημιουργεί αντίστοιχο ενδιαφέρον και εμάς που περιμένουμε να μας απαντήσει :

-Με τι σχέση εργασίας ο Γ. Καρεκλίδης απασχολείται στο α) Ραδιόφωνο β) στην εφημερίδα γ) στο site;

πια η αμοιβή του; και αν αναφέρεται στο πόθεν έσχες που υποχρεώνεται να καταθέτει σαν διευθυντής εφημερίδος (αν το καταθέτει, αλλιώς διαπράττει ποινικό αδίκημα).

– Με τι συμβάσεις απασχολούνται οι παραγωγοί στο ραδιόφωνο και αν αυτές έχουν κατατεθεί στην εφορία

– Η εταιρεία metamedia ποιες συμβάσεις και τι θεωρημένους τιμοκαταλόγους έχει καταθέσει στην εφορία, από το 2014 έως σήμερα, για την συνεργασία με την εφημερίδα, το site, το ραδιόφωνο.

– Υπάρχουν τα αντίστοιχα τιμολόγια απόδοσης των εισπρατόμενων από την metamedia στα μέσα που παρείχαν την υπηρεσία?

– Γνωρίζει το αδίκημα που διαπράττει (επιφέρει την διαγραφή από την λίστα των δικαιωμάτων δημοσίευσης, πρόστιμα..) τιμολογώντας και εισπράττοντας μέσω “ενδιάμεσης” εταιρείας ΙΚΕ σε Πανεπιστήμια, Περιφέρεια, ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, κ.λ.π. ;

(Οι συναλλασόμενοι πρέπει να είναι ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του εντύπου και ο φορέας του Δημοσίου. Άλλο πράγμα η προσωπική εταιρεία και άλλο η ΙΚΕ. Άλλο ΑΦΜ η προσωπική η το πρόσωπο και άλλο ΑΦΜ η ΙΚΕ.
άρθρο 4 παρ1 του Ν3548/07 ….. απαγορεύεται η χρησιμοποίηση διαφημιστικών γραφείων ή άλλων ενδιαμέσων για τις δημοσιεύσεις αυτές.)

Και επειδή είμαστε καλόπιστοι, σίγουρα πιστεύουμε ότι για τα εισπραττόμενα παραστατικά από την ΙΚΕ θα υπάρχουν και τα αντίστοιχα παραστατικά απόδοσης στον ιδιοκτήτη του εντύπου.

  • Και τέλος πως δημιουργήθηκε η εταιρεία metamedia με  ποια φορολογική ενημερότητα όταν ο ιδιοκτήτης – διαχειριστής βρίσκεται στην λίστα των οφειλετών του δημοσίου; πως εισπράττει;

Εν αναμονή απαντήσεων που είμαστε βέβαιοι ότι θα δοθούν. Σε κάθε περίπτωση…