Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας – Οι αγρότες τραγουδούν «Πότε θα κάνει ξαστεριά»






Επεισόδια με χημικά το πρωί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συγκεντρωμένοι αγρότες από την Κρήτη πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες κατά του κτηρίου και των αστυνομικών που το φρουρούσαν, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περισσότερο από μισή ώρα, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ο δρόμος μπροστά στο υπουργείο θυμίζει πεδίο μάχης, με φωτιές σε κάδους, σπασμένα πεζοδρόμια και ζημιές στην πρόσοψη. «Επίθεση, αγρότες, στους αλήτες» φώναζαν εξοργισμένοι οι Κρητικοί και ακόμα: «Είστε προδότες, μας πουλήσατε, πάνω τους, αγρότες, φάτε τους»! Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές αγροτών, ενώ οι υπόλοιποι συμπαραστεκόμενοι και θέλοντας να δείξουν πως δεν υποχωρούν τραγουδούσαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά», του Νίκου Ξυλούρη.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα. Η κατάσταση στην γύρω περιοχή από την εκτεταμένη χρήση των δακρυγόνων είναι αποπνικτική.

 

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας ΕΔΩ