Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:11
Κόσμος

Πατέρας και γιος κρατούσαν 13χρονη αλυσοδεμένη στο υπόγειο πάνω από χρόνο






Μια σοκαριστική περιγραφή της ζωής της τον περασμένο χρόνο έδωσε στις αρχές μία 13χρονη κοπέλα, η οποία ισχυρίζεται ότι ο πατριός της και ο θετός αδερφός της την κρατούσαν φυλακισμένη τους τελευταίους 12 μήνες στο υπόγειο του σπιτιού τους, ταΐζοντάς την αποφάγια.

Όπως υποστήριξε η νέαρή κοπέλα, που βρέθηκε να περιπλανιέται το βράδυ της Τετάρτης στους δρόμους της πόλης της – το Τολέντο του Οχάιο – σε άθλια κατάσταση, οι δύο άνδρες την είχαν δέσει με χειροπέδες σε ένα δοκάρι στην αποθήκη, αφήνοντάς της έναν κουβά γεμάτο αμμωνία για να κάνει την ανάγκη της και δίνοντάς της να φάει μόνο αποφάγια.

Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης, η νεαρή κοπέλα κατάφερε να ελευθερωθεί από τα δεσμά της με το έξτρα κλειδί που είχε βρει και κρύψει πριν από λίγο καιρό και να το σκάσει από την αποθήκη. Λίγο αργότερα, την εντόπισαν δύο επιστάτες ενός κοντινού κτιρίου που, συνειδητοποιώντας ότι το κορίτσι είχε περάσει κάτι πολύ τραυματικό, το μετέφεραν αμέσως στην αστυνομία.

Λίγες ώρες μετά, οι φερόμενοι ως δράστες Timothy and Esten Ciboro, 53 και 27 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν και εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες απαγωγής και έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη μαρτυρία της έφηβης, η μητέρα της έφυγε για ένα ταξίδι στο Βέγκας το 2012 και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Όπως δήλωσαν οι «καλοί σαμαρείτες» που οδήγησαν το κοριτσάκι στις αρχές, η 13χρονη φαινόταν ιδιαίτερα έξυπνη αλλά ήταν εμφανώς εξασθενημένη και τρομαγμένη. Σύμφωνα με όσα τους είπε πριν την πάνε στο τμήμα, ο πατριός της είχε επιβάλει στο σπίτι τους ένα σύστημα τιμωρίας, σύμφωνα με το οποίο «αν εξαντλούσες τους 50 βαθμούς σου κάνοντας σκανταλιές» θα έπρεπε να μείνει αλυσοδεμένος στο υπόγειο.