Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:02
Τοπικά

Παρατείνεται και στο Δήμο Βόλου το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» – Τους χορηγούς του ευχαριστεί το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο






Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας παρατείνεται και στο Δήμο Βόλου το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που έληξε στις 31/12/2016 για ακόμη ένα χρόνο, δηλαδή έως και την 31/12/2017. Το πρόγραμμα καλύπτει το ενοίκιο των 25 άστεγων οικογενειών που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Αναλυτικότερα:

Ο Δήμος Βόλου, από τo 2015 υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», το οποίο εγκρίθηκε με την Δ28/ οικ./31354/2352/15-9-2014 απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και έχει ως κύριο στόχο την πλήρη επανένταξη και ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό ανθρώπων που λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης στέγης. Προκειμένου οι ωφελούμενοι να επωφεληθούν αποτελεσματικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και επανένταξης, το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο νόμο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και εφαρμοστικές διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85)»  με την οποία δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα έως 31/12/2017

Με την αριθμ. Δ23/οικ. 61006/4703 απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίσθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος. Σύμφωνα με αυτή, ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όσοι συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος έως 31/12/2016. Από το σύνολο των ενηλίκων ωφελουμένων, ποσοστό κατ’ ελάχιστον, 40% πρέπει να προωθηθεί στην εργασία.

Επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος θεωρούνται η κάλυψη του ενοικίου έως του ποσού των 180€ για μεμονωμένο άτομο, έως 240€ για δύο ή περισσότερους ενήλικες και έως 280€ για οικογένειες και η κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας έως του ποσού των 3.600€. Επίσης, χρηματοδοτείται η εργασιακή επανένταξη, δηλαδή η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με την κάλυψη του κατώτατου βασικού μισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από τις κείμενες διατάξεις, με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές (εργαζόμενου και εργοδότη), η δημιουργία επιχείρησης ή μικρής επιχειρηματικής μονάδας μέχρι του ποσού των 6.000€ συνολικά και η απασχόληση στον αγροτικό τομέα επίσης μέχρι του ποσού των 6.000€.

Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από 1/1/2017 έως 31/12/2017.

Τους χορηγούς του ευχαριστεί το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου

Τους χορηγούς του για το έτος 2016 ευχαριστεί  δημόσια το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου  χαρακτηρίζοντας τους «στυλοβάτες» για τη σωστή και επαρκή λειτουργία του που αφορά στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών και πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου ευχαριστεί τις βιομηχανίες και επιχειρήσεις :

Μύλοι Λούλη Α.Ε., ΕΒΟΛ, Εύρηκα, ΕΨΑ, 3 Ε, MISKO Barilla Α.Ε., Αθανασάκης & Σια Ε.Ε. Εξαγωγές Ελαιών, Σιούρας Α.Ε. Εργοστάσιο Ελαιών, Λυχναράς (Βεργίνα Α.Ε.) Εμπορία Ελαιών,  ΔΟΜΗΚΑ Α.Ε. Τεχνική Εταιρεία, Παπαδόπουλος Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων, Παπαγιάννης Α.Ε. (αντιπροσωπείες ποτών), ΑΓΡΟΞ Α.Ε. Οξοποιία Βόλου, δυάς Α.Ε. Αντιπροσωπείες – Διανομές, Ευαγγέλου Ρήγας Εργαστήριο Γλυκών Κουταλιού,  Σιγανός Γεώργιος  Πτηνοτροφείο Αυγοπαραγωγής, Λελεντζής Χρήστος Εμπόριο Διατροφής, Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Μάρκετ Μασούτης, Μάρκετ Lidl Ελλάς Ο.Ε.

Ευχαριστεί επίσης τους φορείς , συλλόγους και σωματεία :  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Κέντρο Γεωργικών Μελετών και Κατασκευής), Κοινόν των Μαγνήτων (Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων), Πειραματική Σκηνή Ν.Ιωνίας Βόλου, Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Δήμου Βόλου, Πολιτιστικό Σύλλογο Ιωλκός, Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου Θέτις,  ΧΕΝ Βόλου, Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, Α.Ο. Μαχητές Βόλου (Fighters), Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου τμήμα Βόλλεϋ. Ευχαριστίες απευθύνονται  στις επιχειρήσεις : Ουζερί «Τα Φιλαράκι», Καφεκοπτεία Αδελφών Μακροσάββα,  (ΑΔΕΛΜΑ), τα ζαχαροπλαστεία : Mon Ami, Ρόδον, Στύλλα, Στεργιάδη, τα αρτοποιεία : Χρήστου Φιλοσόγλου, Bakers, Τσούρικα, Τσάτσου, Αφών Κωνστ. Γκίκα Ο.Ε., Χατζηγιάννη, Αντάμη, Σμυρνιού, Νικολάου Παπαδόπουλου, Ευθυμίου Παπαδόπουλου, Τσιγκριζή, Καποδίστρια, Κουτριανύ, Ιωαννίδη , Δημ.Γκίκα.

Ευχαριστίες απευθύνονται στο Δημοτικό Σχολείο  Προμυρίου καθώς και στους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια του Δήμου Βόλου, το φροντιστήριο Αγγλικών Ανετοπούλου – Hutton,  επίσης στους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου των τμημάτων : Πρόνοιας, Προμηθειών, Πολεοδομίας, Βιώσιμης Κινητικόηττας, Ληξιαρχείου, ΔΟΕΠΑΠ – Δη.Πε.Θε. και το Γραφείο Προσωπικού,

Ευχαριστίες απευθύνονται τέλος σε όλους τους ανώνυμους Βολιώτες για τη συνεχή και άοκνη υλική  προσφορά και ηθική υποστήριξη.