Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:42
Τοπικά

Παραδόθηκε στα παιδιά της Αγριάς η σύγχρονη παιδική χαρά- Με την πολύτιμη συμβολή της ΑΓΕΤ – Αχ. Μπέος: Εμείς ζητάμε για την πόλη…






Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε η νέα Παιδική Χαρά στην Αγριά σε εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς και η αναμόρφωση του χώρου με έμφαση σε θέματα ασφαλείας έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου με την χορηγική υποστήριξη της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία που έχει ως στόχο τόσο την ψυχαγωγία των επισκεπτών της, μικρών και μεγάλων, όσο και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83 %ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b7

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΑΓΕΤ γιατί ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που κάναμε να στηρίξει μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή για να αναβαθμίσει και να κατασκευάσει πάνω από 70 παιδικές χαρές στις δημοτικές ενότητες και στο πολεοδομικό συγκρότημα. Σε αυτό το κάλεσμα η ΑΓΕΤ δήλωσε παρούσα και συνέβαλε στη κατασκευή της παιδικής χαράς. Θα σας πω και ένα περιστατικό: όταν το 2014 εκλεγήκαμε και επισκέφθηκα τα κεντρικά της ΑΓΕΤ ο διευθυντής μου είπε: κ. Μπέο συγχαρητήρια είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος αυτής της πόλης ζητάει κάτι για την πόλη. Και ο νοών νοείτω. Εμείς είμαστε εδώ να δημιουργήσουμε και να φτιάξουμε κάτι καλό για τα παιδιά μας και για την πόλη μας. Και είναι και ένα μήνυμα στους Ζάχους της Αγριάς. Να σταματήσουν να κάνουν ανούσια κριτική. Και σε ότι αφορά τον κ. Μπόζο να στείλει και ένα μήνυμα στα “αφεντικά” ότι δεν τελειώσαμε, θα υπάρχει και συνέχεια…»

%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b9 %cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b91

Ο κ. Νίκος Μπόζος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, δήλωσε

«Για όλους εμάς στον όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, η Εταιρική Υπευθυνότητα και η Αειφόρος Ανάπτυξη αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας μας. Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο για τη χώρα, εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός έργου που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των παιδιών».

Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων ήταν και ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, κ Βασ. Χαλαστάρας και κάτοικοι της Αγριάς με τα παιδιά τους.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b72

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα παιδική χαρά αποτελεί ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη της υλοποίησης των στόχων που έθεσε η νέα Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας αναφορικά με τη διακοπή της λειτουργίας των παιδικών χαρών που δεν λειτουργούσαν σύμφωνα με τους όρους της ΥΑ 28492/18.5.14 και τη δημιουργία νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών. Πιο συγκεκριμένα, για την υλοποίηση του έργου τηρήθηκαν αυστηρές προδιαγραφές ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων με την τοποθέτηση πιστοποιημένων παιχνιδιών και την περίφραξη με κάγκελο ασφαλείας από πιστοποιημένη εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176: 2008.

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf