Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 01:26
Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Βόλου






Μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και συνταξιούχοι των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ -ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ – ΤΑΕ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί διαμαρτυρία στο Υποκατάστημα ΠΕΔΥ στο Βόλο για να δηλώσουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση-σφαγείο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τσακίζει κυριολεκτικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση.
Όπως δήλωσαν μεταξύ άλλων “Δεν αφορά μόνο τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Ταυτόχρονα μειώνουν τις δημόσιες παροχές υγείας – πρόνοιας στο ελάχιστο και μετατρέπουν αυτή την λαϊκή ανάγκη σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας στο «δημόσιο» και στον ιδιωτικό τομέα. Ήδη τρίβουν τα χέρια τους οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία με τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ούτε ώρα χαμένη. Η υγεία μας κινδυνεύει. Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού.
Να μην επιτρέψουμε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη, η Πρόνοια να γίνει ένα όλο και περισσότερο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια”.

Οι συνταξιούχοι και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών θα πραγματοποιήσουν αύριο αντίστοιχη διαμαρτυρία στις 11 το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου. κι απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.