Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Δεν καταργείται ο νόμος, θα τον εφαρμόσει το ΕΣΡ -Επιμένει στον αριθμό 4






Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επιμένει, παρά την απόφαση του ΣτΕ, στα όσα προβλέπει ο νόμος του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Παππάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω το νόμο, αλλά θα προχωρήσει σε αναστολή. Μάλιστα ανέφερε «θα φέρουμε μια ρύθμιση που θα λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ». Αναφερόμενος δε στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δοθούν ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε ξανά στις τέσσερις τονίζοντας «ο αριθμός τέσσερα είναι αυτός που ψήφισε η Ελληνική Βουλή».

 

Δεν καταργείται ο νόμος -Και άλλα κόμματα ψήφισαν άρθρα του

«Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Τον νόμο αυτόν τον ψήφισαν εν μέρει και άλλα κόμματα. 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Υπάρχει μια βάση συναινέσεων. Δεν πέφτει ο νόμος Παππά. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ και γίνεται “σύμφωνη”», πρόσθεσε ο κ. Παππάς. Τνισε μάλιστα πως το ΕΣΡ δεν νομοθετεί και μόλις συγκροτηθεί θα εφαρμόσει το νόμο της κυβέρνησης.

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή «προσαρμόζει» τη νομοθεσία στη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ» ενώ δεν παρέλειψε να καρφώσει το ανώτατο δικαστήριο λέγοντας ότι «το ΣτΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε με υπόθεση διαστημική, σε άλλες υποθέσεις καθυστερεί περισσότερο».

Υποστήριξε ότι «δεν είναι προς θάνατον να έχουν μετακινηθεί όλοι» επιμένοντας ότι «οι δικές μας ενέργειες (σ.σ. για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες) ήταν πράξεις ανάγκης γιατί είχαμε την αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ». Χαρακτήρισε, δε, «φτωχή κριτική ότι κάναμε ενέργειες μόνο και μόνο για να φύγει η Λίνα Αλεξίου από τη θέση της προέδρου του ΕΣΡ».

«Εγώ αισθάνομαι ότι μπήκε σε αυτή τη διαδικασία ένα προσωρινό φρένο αλλά ότι και αυτή η διαδικασία που ταλαιπώρησε το πολιτικό σκηνικό έχει οδηγήσει τα κόμματα στο δρόμο της λογικής» συνέχισε ο υπ. Επικρατείας.

«Υπάρχουν δυο θέματα. Η αδειοδότηση αυτή καθ’ αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση, είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε», τόνισε ο υπουργός, «εάν όμως μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας», πρόσθεσε.

 

Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ

«Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ», είπε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση και τη Δευτέρα θα είναι μια προσπάθεια εκτροπής από μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή παρανομούμε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Πηγή: iefimerida.gr