Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:59
Τοπικά

Πανηγύρεις της Αγίας Παρασκευής στους Ναούς της Μαγνησίας






Την μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου τιμά η Εκκλησία μας σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, από την Κυριακή 22/7, εκτίθεται προς προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Το ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ναό έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής πανηγυρίζουν επίσης οι παρακάτω ναοί: Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής Νέας Αγχιάλου, Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Λαμπινούς, Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς, Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Δράκειας, Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Σούρπης, Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κοκκωτών.