Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:40
Τοπικά

Πανελλήνια πρωτιά Βολιωτών μαθητών στον διαγωνισμό Αστρονομίας






Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 3ης φάσης «Ίππαρχος» του 23ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2018, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά πρώτος επιτυχών πανελληνίως από όλα τα Γυμνάσια της χώρας αναδείχθηκε ο μαθητής της Α΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνία Βόλου Μηλαράς Βασίλειος, ο οποίος αρίστευσε στα 5 θέματα θεωρίας και ασκήσεων τρίωρης διάρκειας και θα λάβει από την Εταιρεία το 1ο βραβείο. Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και ο μαθητής της Β΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Βόλου Φιλίππου Ελευθέριος, ο οποίος ήλθε 5ος κατά σειρά κατάταξης και θα λάβει τον αντίστοιχο έπαινο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μαθητών του Λυκείου, του ίδιου διαγωνισμού, ο μαθητής του Μουσικού Λυκείου Βόλου Γιαννίσης – Μανές Αργύριος, αναδείχθηκε 3ος στη σειρά κατάταξης και κατέκτησε το δικαίωμα να μεταβεί τον Ιούλιο στο Χάτσβιλ της Αλαμπάμα, όπου είναι οι εγκαταστάσεις της NASA, για να εκπαιδευθεί ως αστροναύτης. Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας θα τον συνοδεύσει, μαζί με έναν ακόμη μαθητή των Αθηνών, ο επίσης Βολιώτης μεταπτυχιακός φοιτητής και υποψήφιος διδάκτωρ της Αστρονομίας κ. Αλέξανδρος Φιλοθόδωρος, τακτικό μέλος της Εταιρείας, που κάθε Καλοκαίρι εκπαιδεύει τους μαθητές των Ολυμπιάδων Αστρονομίας.

Η τελετή απονομής των βραβείων όλων των μαθητών της Ελλάδος που πέτυχαν στον διαγωνισμό «Ίππαρχος» θα γίνει το Σάββατο, 7 Ιουλίου, μετά το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, στη γιορτή Αστρονομίας, οπότε θα βραβευθούν και οι τελειόφοιτοι της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως» καθώς και οι μαθητές του Δημοτικού που θα διακριθούν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας 2018, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαΐου, μέσω του διαδικτύου από τα σάιτ της Εταιρείας www.astronomos.gr.

Ας σημειωθεί πως και οι τρεις ως άνω μαθητές φοίτησαν ή φοιτούν ακόμη στην εδώ Σχολή Αστρονομίας, που ίδρυσε και λειτουργεί η Εταιρεία από το 2011.