Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 08:18
Τοπικά

ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Βόλου






Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε χθες από την Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης που κήρυξαν δεκάδες σωματεία του κλάδου από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιχειρησιακά σωματεία, με αίτημα την χορήγηση 700 € επιδόματος ανεργίας για όλους, ανέργους και εποχικούς συναδέλφους του κλάδου για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε στους άνεργους και διερχόμενους τονίζεται ότι η ανάπτυξη στον κλάδο όχι μόνο δε μείωσε την ανεργία, αλλά αντίθετα συνοδεύτηκε από συρρίκνωση των μηνών απασχόλησης για την πλειοψηφία των εποχικών συναδέλφων και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς τους. Η πλειοψηφία των ανέργων δεν παίρνει ούτε το επίδομα ανεργίας και στις περιοχές που κυριαρχεί η εποχικότητα το επίδομα δίνεται μόνο για ένα τρίμηνο και με μεγάλη καθυστέρηση, ιδιαίτερα φέτος, ενώ μένουν εκτός όσοι τύχει να κάνουν μερικά μεροκάματα παραπάνω μέσα στη σεζόν.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε επισιτιστικά καταστήματα και σε Ζαχαρώδη, έχουν ένα μόνο δρόμο, να επιβάλουν με τον αγώνα τους να εφαρμοστούν και να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις που υπάρχουν στον κλάδο, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που κοροϊδεύει με το «ευρωπαϊκό κεντημένο» για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, που δεν είναι άλλο από αυτό που καλούν οι εργοδότες: 400 € για όλους …και πολλά είναι. Ακόμη ζητούν 700 € επίδομα ανεργίας για όλους, ανέργους και εποχιακούς για όλο το διάστημα της ανεργίας και η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του εργαζόμενου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.