Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:34
Τοπικά

ΠΑΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά του ασφαλισιτκού






Με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων, επιτροπών αγώνα των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή πείρας από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις. Οι φορείς που συμμετείχαν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε συγκέντρωση στο Βόλο την 1η Μάρτη και να στηρίξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη διάρκεια της εβδομάδας όπως ο συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων του ΟΑΕΕ την Πέμπτη 25/2. Επίσης θα εκδοθεί κοινό κάλεσμα ανακοίνωση. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να ανακοινώσουν άμεσα τις αποφάσεις τους.

Στην εισηγητική τοποθέτηση εκ μέρους των εργατικών σωματείων ο Μιχάλης Τσιώνας, αφού έκανε απολογισμό της απεργιακής κινητοποίησης στις 4 Φλεβάρη και της κινητοποίησης εργατών αγροτών στο Σύνταγμα, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις στην κατεύθυνση της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Όπως ανέφερε «ο σχεδιασμός που θα καταλήξουμε στη σημερινή σύσκεψη, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να φουντώσει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, μέσα στα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, σε κάθε χώρο, για το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη μας, πως θα κινητοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις που ακόμη δεν έχουν κάνει το βήμα».

Ο ομιλητής ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω εδώ και τώρα το νόμο – λαιμητόμο και δήλωσε ότι διαχωρίζει τη θέση του από το μπλοκ των συνεργαζόμενων δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοαγροτών, που συγκροτείται από ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΜ, Μικροθήβες, Επιστημονικούς Φορείς (ΤΕΕ, ΔΣΒ, ΙΣΒ κλπ.). Οι δηλώσεις τους, τα αιτήματά τους, καθώς και η προσπάθειά τους μετά την απεργία να πάρουν μέρος στον διάλογο-απάτη δηλώνοντας πρόθυμοι να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης είναι δείκτες ώστε σωματεία, σύλλογοι αλλά και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που μπορεί να τους ακολουθούσαν, να τους γυρίσουν την πλάτη, ανέφερε.