Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:32
Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: «Όλοι στην Εργατική Πρωτομαγιά»






Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ενόψει της Πρωτομαγιάς, έδωσαν τα στελέχη του ΚΚΕ και τα μέλη του ΠΑΜΕ, σήμερα το πρωί, στο χώρου του Εργατικού Κέντρου Βόλου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρα 1η Μάη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Πανεπιστημίου. Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι: βουλευτής ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας , Εύη Καρυδάκη μέλος της διοίκησης του συλλόγου των ΟΤΑ Μαγνησίας, Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος  συλλόγου συνταξιούχων, Κώστας Βλαχούτσος μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ, Λάζαρος Τσελεπής πρόεδρο του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας και άλλοι συνδικαλιστές, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ αναφέρθηκαν στα ιστορικά γεγονότα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τονίζοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι όλων των χωρών να διεκδικήσουν έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. Οι εισηγητές επεσήμαναν ότι  αντλούν «δύναμη από την ιστορική πείρα, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια κ.λπ. ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να δουλεύει σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.

Να έχει μόνιμη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζει χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας. Να απολαμβάνει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του.

Αντί για αυτό, ο λαός σήμερα ζει μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νέοι εργάζονται και ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισαν ότι:

Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!

Τα σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ και οι επιτροπές αγώνα έχουμε ξεκινήσει ήδη πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων και θα συνεχίσουμε μέχρι και την Πρωτομαγιά, σε κάθε χώρο δουλειάς για την απεργία της 1ης Μάη. Παράλληλα προχωρούμε και στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Προβολή 15λεπτου ιστορικού βίντεο για τους αγώνες της εργατικής τάξης και η σημασία τους στο σήμερα.
  • Έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού
  • Συνελεύσεις, συσκέψεις σωματείων, εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αλλά και εκτός αυτών

 Τέλος, επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις του ΠΑΜΕ σε ότι αφορά τα επίμαχα αιτήματα, τα οποία επικεντρώνονται  τα εξής:

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.