Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:08
Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Οι εργαζόμενοι να προτάξουν τώρα τη δική τους «αξιολόγηση»






Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και συνταξιούχων, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βόλο, απηύθυνε σήμερα η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Όπως ανέφερε το μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου, για μια ακόμα φορά, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση βάζουν τους εργαζόμενους σε νέα διλήμματα, με πρόφαση την αξιολόγηση και δυναμώνουν οι εκβιασμοί και οι απειλές. « Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να προτάξουν τη δική τους αξιολόγηση και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή» , είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι επανέρχονται όλες οι δοκιμασμένες μέθοδοι εκβιασμού των εργαζομένων, της δήθεν «καλής» Ευρωπαϊκής Ένωσης και του «ανάλγητου» Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως είπε ο κ. Στεργίου, η εμπειρία των  διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι πικρή και η κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τον ΣΕΒ, τις εργοδοτικές οργανώσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους ετοιμάζεται να μειώσει ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις, να ελαστικοποιήσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας και να μειώσει το αφορολόγητο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Στεργίου, έχει έρθει η ώρα οι εργαζόμενοι να προτάξουν το δικό τους σχέδιο και τις δικές τους διεκδικήσεις, για εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση , σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς και να δοθεί μια οργανωμένη απάντηση σε παλιά και νέα μέτρα. « Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας», είπε.