Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:41
Άλλες Ειδήσεις

Πήρε ένα κουτί βιάγκρα και έχασε το φως του!






Η επιθυμία ενός 50χρονου άνδρα για ερωτικές περιπέτειες ήταν τόσο μεγάλη που ήπιε ολόκληρο μπουκάλι υγρού σιλδεναφίλης 30 ml, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 10 φορές πάνω από την συνιστώμενη δόση, με αποτέλεσμα να έχει σοβαρές παρενέργειες.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως το περίμενε με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα, λοιπόν, με την μελέτη που δημοσίευσε το JAMA Ophthalmology, πέρα από τις παρενέργειες που είχε στο μόριό του, η μεγάλη δόση βιάγκρα επηρέασε κυρίως την όρασή του.

Οι γιατροί που είδαν τον 50χρονο στο Massachusetts Eye and Ear Infirmary στην Βοστώνη ανέφεραν ότι υπέφερε από «εξουθενωτική νυχτερινή τύφλωση» και πολύ μεγάλη ευαισθησία στο φως. Το πιο περίεργο από όλα, ήταν ότι οι κόρες των ματιών του άρχισαν να παίρνουν σχήμα ντόνατ στο κέντρο τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η όρασή του επανήλθε με τις μέρες, ωστόσο το περίεργο σχήμα ντόνατ παρέμεινε. Μια σειρά οπτικών τεστ έδειξε ότι ο ασθενής είχε διαταραχή του αμφιβληστροειδούς στα δύο μάτια.

Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι του το προκάλεσε, ωστόσο αυτή η διαταραχή θα μπορούσε να οφείλεται στην επίδραση του viagra στα αιμοφόρα αγγεία του ματιού του. Είναι πολύ πιθανό η ισχυρή δόση sildenafil που πήρε ο 50χρονος να κατέστρεψε κάποια αιμοφόρα αγγεία στα μάτια του, προκαλώντας πρόβλημα όρασης.