Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:32
Τοπικά

Πήλιο και Σποράδες στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το Πάσχα






Θετικά μηνύματα καταγράφονται στη ζήτηση των Ελλήνων εκδρομέων για ταξίδια την εφετινή περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια αυτό το Πάσχα είναι αυξημένη για το σύνολο των παραδοσιακά καθιερωμένων για τις πασχαλινές εορτές προορισμών, και σε μεγάλο βαθμό οι προτιμήσεις στρέφονται, προς περιοχές όπου πραγματοποιούνται οδικές εκδρομές και προσεγγίζονται εύκολα με αυτοκίνητο.

«Η ζήτηση για το Πάσχα είναι δεδομένη. Παρόλ’ αυτά, η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων φέτος δεν είναι ενδεικτική, καθώς το Πάσχα είναι νωρίς», επισημαίνει ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσσανδρος Τσιλίδης.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς και φέτος είναι η Πελοπόννησος, η οποία αναδεικνύεται για μεγάλο μέρος των Ελλήνων ταξιδιωτών πρώτη επιλογή για το σύνολο της εορταστικής περιόδου, και ακολουθούν το Πήλιο, τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια και ο Πλαταμώνας.
Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα Επτάνησα, με μεγάλη πρωταγωνίστρια και φέτος την Κέρκυρα, ενώ ξεχωρίζει και η Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο).
Οι Έλληνες ταξιδιώτες δείχνουν για άλλη μια χρονιά προτίμηση σε ελληνικούς προορισμούς με ξεχωριστά πασχαλινά ήθη και έθιμα, αλλά και έντονο τοπικό χαρακτήρα. Εκτός από την Κέρκυρα, τέτοιοι προορισμοί είναι το Λεωνίδιο, η Χίος, η Ύδρα, η Πάρος, η Ρόδος, η Σύρος, η Τήνος, οι Σποράδες αλλά και η δυτική
Μακεδονία.
Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας κυμαίνονται από 60% έως 75%, με την τάση να δείχνει ότι θα αυξηθούν από τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής.
Στο 75% βρίσκονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Βόλου, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας, ενώ στο υπόλοιπο Πήλιο, Ανατολικό και Κεντρικό, οι πληρότητες ξεπερνούν το 60%.
Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, δεδομένου ότι το Πάσχα φέτος πέφτει πολύ νωρίς αναμένεται οι πληρότητες να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.
«Σίγουρα έχει επηρεάσει το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι αρκετά νωρίς και υπάρχει ένας δισταγμός από αυτούς που θέλουν να εκδράμουν για τον καιρό. Όμως πιστεύουμε ότι από σήμερα κιόλας οι κρατήσεις θα αυξηθούν, αφού οι προβλέψεις κάνουν λόγο για καλό καιρό» σημείωσε ο κ. Γιώργος Ζαφείρης.
Όσον αφορά στις τιμές αυτές παραμένουν στα περσινά επίπεδα και κυμαίνονται από 60 έως 120 ευρώ τη βραδιά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία και ό,τι προβλήματα υπήρχαν έχουν επιδιορθωθεί και η προσβασιμότητα στο Πήλιο είναι πλήρης και η κίνηση γίνεται χωρίς προβλήματα.

Αγιορείτικο τελετουργικό στη Σκιάθο
Σύμφωνα με το money-tourism.gr, εκτός από δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Σκιάθος αποτελεί ένα από τα λιγοστά και εκλεκτά μέρη στην Ελλάδα όπου σε όλη την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης τηρείται το Αγιορείτικο τελετουργικό. Να υπενθυμίσουμε ότι Σκιάθος σημαίνει «σκιά του Άθους», δηλαδή του Αγίου Όρους.
Όσοι την επισκεφτούν για να γιορτάσουν το Πάσχα θα βιώσουν κάτι το ξεχωριστό, μακριά από κοσμικότητες και πυροτεχνήματα, με ολονύκτιες ακολουθίες πιστές στα ωράρια του Αγίου Όρους και με την επιτάφιο ακολουθία να τελείται τα ξημερώματα του Σαββάτου.