Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 09:42
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγαινε ανάποδα στην Εθνική για 165χλμ.: Πώς δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα






Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της απίστευτης καταδίωξης που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όταν ένα λευκό Opel Astra διένυσε ανάποδα μια απόσταση περίπου 165χλμ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι κάμερες κυκλοφορίας «έπιασαν» τον 48χρονο οδηγό του Opel να μπαίνει στο ύψος του Βελεστίνου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη αλλά να κινείται προς Αθήνα!

Άμεσα σήμανε συναγερμός στα τμήματα τροχαίας της εθνικής οδού καθώς το λευκό αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε αναπτύξει ταχύτητα 130χλμ.

Οι αστυνομικοί πήραν εντολή να διακόψουν την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη προκειμένου ο 48χρονος να μην συναντήσει άλλα οχήματα στην τρελή διαδρομή του. Η κίνηση αυτή ήταν, όπως φαίνεται, που απέτρεψε την πιθανότητα να υπάρξουν περισσότερα θύματα.

Η απίστευτη καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός του Opel όσες φορές τον πλησίασαν, χτύπησε τα περιπολικά, χτυπώντας τα και από μπροστά και από πίσω, ενώ πετούσε και αντικείμενα – έγγραφα κατά πάσα πιθανότητα – από το παράθυρό του, σταμάτησε στα δίοδια της Τραγάνας στις 8:40.

Χρειάστηκε, δηλαδή, 1,5 ώρα και ένα μπλόκο από φορτηγά και περιπολικά προκειμένου να σταματήσει η εκτός ελέγχου κούρσα του λευκού Opel Astra καθώς ο 48χρονος έπεσε με δύναμη στα άλλα οχήματα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστεί ένας 43χρονος οδηγός φορτηγού που ήταν πεζός στο σημείο.

Φωτογραφία από το σημείο που έληξε η καταδίωξη, στην Τραγάνα – Αριστερά το αυτοκίνητο του δράστη

Με αυτό το αυτοκίνητο οδηγούσε ανάποδα στην Αθηνών – Λαμίας ο δράστης

Πηγή: protothema.gr