Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάπας: Έφθασε στην Λέσβο και στέλνει μηνύματα






Στις 10.10 προσγειώθηκε στη Λέσβο το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Πάπας αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος και αμέσως τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάπας είπε πως αισθάνεται υπερήφανος για την στάση του ελληνικού λαού απέναντι στο προσφυγικό. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων παρουσιάστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα και το μεγαλύτερο μέρος των όσων είπε δεν μεταδόθηκαν!

Ωστόσο, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάπας έστειλε μοιράστηκε με τον κόσμο το μήνυμα που έστειλε για το προσφυγικό: «Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες και πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι», έγραψε ο Ποντίφικας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας  χαρακτήρισε «σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή» την πρωτοβουλία της σημερινής επίσκεψης στη Λέσβο.

«Η επίσκεψή σας είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να δοθεί η δυνατότητα μίας νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τις εστίες τους και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη», υπογράμμισε.