Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τουσκ δίνει συγχαρητήρια στις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα!






Τελικά η Ευρώπη ύψωσε φράχτες, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Μετά το πέρας της Συνόδου τα ξημερώματα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε γιατί, όπως είπε, απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα. «Στην πραγματικότητα δημιουργήθηκαν τείχη απέναντι σε αυτούς που χτίζουν τείχη» είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποίησε.

Διαβάστε τι… κατάλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός:

«Η συζήτηση μπήκε ξανά σε μία σωστή βάση,  η Ελλάδα, όχι μόνο δεν απομονώθηκε, αλλά απομονώθηκαν οι χώρες εκείνες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν τείχη απέναντι σε αυτούς που χτίζουν τείχη» δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, δεν δίστασε, μάλιστα, να μιλήσει για μια  ιστορική συνάντηση και απόφαση για την επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής ώστε η Τουρκία να παίρνει πίσω τους παράνομους μετανάστες. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός πανηγύρισε γιατί «σε σχέση με τις αρχικές επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς, που είχαν χαραχθεί από κοινού ως στόχοι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, επετεύχθη η συντριπτική πλειοψηφία τους».

«Πετύχαμε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση της ανάγκης η Ελλάδα να στηριχθεί, πλήρη οικονομική στήριξη, τεχνική στήριξη, υλικοτεχνική στήριξη, στήριξη προσωπικού ειδικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Πετύχαμε τη σαφή αναφορά στην ουσιαστική ενίσχυση της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα προς τις χώρες της ΕΕ. Πετύχαμε, και αύριο θα το επικυρώσουμε με την Τουρκία, επικαιροποίηση για fast track επανεισδοχή. Τα αποτελέσματα της Συνόδου είναι ένα βήμα μπροστά, εντούτοις, γεγονός είναι πως χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα μπροστά».

Ευχαριστώ Τουσκ σε όσους έκλεισαν τα σύνορα

Με τον πρωθυπουργό, όμως, διαφωνεί ο Ντόλαλντ Τουσκ. «Οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερούς ενέργειας αλλά κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter.

Και για όσους δεν κατάλαβαν προσέθεσε: «Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».