Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:33
Άλλες Ειδήσεις

Ο Τζεφ Μπέζος (Αmazon) πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο -Εκθρόνισε μετά από 24 χρόνια τον Μπιλ Γκέιτς






Ο Τζεφ Μπέζος είναι και επισήμως ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου σύμφωνα με την λίστα του Forbes, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Amazon έκανε υπομονή εδώ και 24 χρόνια για να εκθρονίσει τον ιδρυτής της Microsoft.

Το 2018, λοιπόν, φαίνεται πως είναι η χρονιά του Μπέζος καθώς όχι μόνο κατάκτησε την κορυφή της λίστας, αλλά και είδε την αξία της εταιρίας του να διπλασιάζεται μέσα σε ένα χρόνο.

Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για φέτος σύμφωνα με τον Forbes

Βέβαια αυτό που κάνει πιο ευτυχισμένο τον Μπέζος είναι η περιουσία του, η οποία πέρσι ήταν 78 δισ. δολάρια και φέτος εκτοξεύτηκε στα 160 δισ. δολάρια.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Forbes, η περίπτωση του Τζεφ Μπέζος είναι μοναδική, καθώς δεν έχει καταγραφεί ξανά στα χρονικά τόσο μεγάλο άλμα σε περιουσία δισεκατομμυριούχου.

Πως κατάφερε όμως να κάνει ένα τόσο μεγάλο άλμα; Το κυριότερο μυστικό της επιτυχίας του είναι πως έχει κάνει τις αγορές να τον αγαπούν, με αποτέλεσμα αυτές να του δίνουν σχεδόν πάντα ότι ζητήσει.

Όσο για τον Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft όχι μόνο βρίσκεται τώρα στην δεύτερη θέση, αλλά και η περιουσία του δεν αγγίζει για λίγο τα 100 δισ. δολάρια, μένοντας στα 97 δισεκατομμύρια.

Μαζί με την σύζυγό του Μακένζι Μπέζος, παντρεμένοι από το 1993

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Γουόρεν Μπάφετς (3ος), μέτοχος της εταιρείας διαχείρισης μετοχών Berkshire Hathaway, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook (4ος) και ο Λάρι Έλισον της Oracle (5ος).

Οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν κατακτούν την 6η και 9η θέση αντίστοιχα.

Επίσης για την ιστορία, ο Ντόναλντ Τραμπ  κατρακύλησε 11 σκαλοπάτια στην κατάταξη, στην 259η θέση, αν και με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.

Δείτε ολόκληρη την λίστα του Forbes για το 2018, εδώ.

Πηγή: iefimerida.gr