Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σόιμπλε «απαντά» στον Τσίπρα: Η Αθήνα φταίει για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση






Νομίζατε ότι «μαλάκωσε», αίφνης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά τις θέσεις που κατά καιρούς διατυπώνει για την Ελλάδα, επειδή υποστήριξε πρόσφατα ότι οι εκτιμήσεις της Αθήνας για τα δημοσιονομικά είναι πιο ρεαλιστικές από αυτές του ΔΝΤ; «Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις», ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επανήλθε στη συνήθη «επιθετική» ρητορική του για την χώρα μας.

«Απαντώντας», ουσιαστικά, στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σε άρθρο του στην Wall Street Journal, καλούσε Ευρωπαίους και ΔΝΤ να σταματήσουν να καθυστερούν την ανάπτυξη της Ελλάδας, ο χερ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι είναι η ελληνική κυβέρνηση, που φέρει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Σημείωσε, δε, ότι τα κλιμάκια των θεσμών θα μπορούσαν να είχαν επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το Eurogroup της Μάλτας, στις 7 Απριλίου, κάτι που όμως δεν έγινε, καθώς, όπως είπε, μεσολαβούσε το Πάσχα.

«Μπορούσαν να συνεχιστούν οι επαφές στην Αθήνα την εβδομάδα αμέσως μετά την Μάλτα» τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «αυτό δεν είναι δυνατό, λόγω των διακοπών για το Πάσχα στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε επίσης ότι το Ταμείο «δεν καθυστερεί καθόλου αυτή τη διαδικασία».

 

 

Πηγή: protothema.gr