Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:52
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Ευ. Βασιλάκος εκτιμά ότι ο Παπαντωνίου πήρε «μίζες»






Στην ολομέλεια της Βουλής κατατέθηκε η συμπληρωματική δικογραφία για το C4i η οποία διαβιβάστηκε αμελλητί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Δημ. Ορφανίδη.

Στο διαβιβαστικό της συμπληρωματικής δικογραφίας ο μάρτυρας που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις 5 Νοεμβρίου στο γραφείο του ανακριτή εμπλέκει τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου σε παθητική δωροδοκία. Ο μάρτυρας είναι κατά πληροφορίες ο κ. Ευ. Βασιλάκος, πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του υπ. Αμυνας επί υπουργίας Ευ. Μεϊμαράκη και εν συνεχεία επί υπουργίας Ευ. Βενιζέλου ως το 2010 που παραιτήθηκε.

Συνάντηση Αλογοσκούφη-Μεϊμαράκη στις 26.6.2007. Στα αριστερά του υπ. Αμυνας ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ευάγγελος Βασιλάκος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΕΘΑ)Συνάντηση Αλογοσκούφη-Μεϊμαράκη στις 26.6.2007. Στα αριστερά του υπ. Αμυνας ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ευάγγελος Βασιλάκος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΕΘΑ)

Η κατάθεση Βασιλάκου

Η κατάθεση του Ευ. Βασιλάκου βρίθει πάντως εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας επισημαίνει ότι σύμφωνα με την εμπειρία του ο παράνομος χρηματισμός γινόταν μέσω των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α/Ω) και προσθέτει ότι κατά τις εκτιμήσεις του ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου δωροδοκήθηκε με ποσό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος επισημαίνει δε ότι πιστεύει ότι γνώση της παράνομης συναλλαγής είχε και ο τότε πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης.

Ο Ευ. Βασιλάκος γ.γ. Εξοπλισμών το 2009 -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΟ Ευ. Βασιλάκος γ.γ. Εξοπλισμών το 2009 -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δείτε την κατάθεση Βασιλάκου:

Δείτε ολόκληρο το διαβιβαστικό σε μορφή pdf

Ευάγγελος Βενιζέλος και Ευ. Βασιλάκος την ημέρα της παραίτησης του γ.γ. Εξοπλισμών στις 13.10.2010 -Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης/EurokinissiΕυάγγελος Βενιζέλος και Ευ. Βασιλάκος την ημέρα της παραίτησης του γ.γ. Εξοπλισμών στις 13.10.2010 -Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Δείτε τους μάρτυρες που έχουν καταθέσει για την υπόθεση:

Πηγή: iefimerida.gr