Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 14:26
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στα περίπτερα της ΔΕΘ: Η «μπηχτή» στο ΑΠΕ, οι videogamers και το «ιπτάμενο» μικρόφωνο






Στα περίπτερα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ συνομίλησε με εκθέτες, αλλά και με το κοινό.

Στις 10.30 έφτασε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ. Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

 

Οι μπηχτές στο ΑΠΕ και οι φανέλες

Από τη βόλτα του προέδρου, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις αλλά και τα «καρφιά». Περνώντας από το περίπτερο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ενώ του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ -ΜΠΕ να κάνει δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε στο να σχολιάσει : «Πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα με τον Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιήγηση του στα περίπτερα της 83ης έκθεσης επισκεπτόμενος πρώτα το περίπτερο του Άρη, όπου ο πρόεδρος της ομάδας του χάρισε μία φανέλα  με το όνομά του και τον αριθμό 1, ως μία συμβολική κίνηση για την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές. Στη συνέχεια, πέρασε από το αντίστοιχο του Ηρακλή, όπου και εκεί πήρε ως δώρο μία φανέλα με τον αριθμό 110, όσα και τα χρόνια του «Γηραιού».

 

Virtual reality, videogames και το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς gamers. Μάλιστα δοκίμασε και ο ίδιος την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς gamers. Μάλιστα δοκίμασε και ο ίδιος την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

Στη συνέχεια, περιεργάστηκε το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο που εκτίθεται στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ. Μιλώντας μάλιστα με τους υπεύθυνους, σημείωσε ότι ετοιμάζει και μέσα στον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τη συνολική προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το περίπτερο του ΑΠΘ όπου θαύμασε το μη επανδρωμένο αερόχημα που κατασκεύασαν οι φοιτητές. Λίγα βήματα πιο κάτω,παρατήρησε με προσοχή και το ρομπότ που έχει κατασκευάσει η ερευνητική ομάδα του ΠΑΜΑΚ. Μάλιστα πηγαίνοντας στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον περίμενε μια έκπληξη καθώς δύο φοιτητές τον υποδέχθηκαν παίζοντας κλασική μουσική με τα βιολιά τους.

 

Το απρόοπτο με το «ιπτάμενο» μικρόφωνο

Από την επίσκεψη δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν κατά τη διάρκεια της περιήγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα μικρόφωνο της ΕΡΤ «προσγειώθηκε» μπροστά του.

Το μικρόφωνο του boom έφυγε από τη θέση του και έπεσε στο κεφάλι ενός αστυνομικού.

Ένα μέτρο πιο πίσω βρισκόταν το κεφάλι του προέδρου της ΝΔ.

Σημειώνεται, ότι απόψε στις 8 το βράδυ ο Κυριάκος  Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο «Βελλίδειο», ενώ αύριο στη 1 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

 

Δείτε φωτογραφίες: 4550596 4550563_2 4550585 4550563 4550530 4550539 4550466 4550547

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr