Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:39
Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου διακόπτει την παροχή υπηρεσιών στον ΟΛΒ για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού






Την παροχή κάθε υπηρεσίας προς τον ΟΛΒ, αναφορικά με το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, σταματάει ο Δήμος Βόλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας πως ενώ απολαμβάνει σημαντικά έσοδα, αρνείται να διαθέσει μέρος αυτών για την προστασία του χώρου.

«Για όσους πολίτες ενδεχομένως δεν γνωρίζουν την κατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παραλιακού πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου, οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι αυτό, βάσει της κείμενης Νομοθεσίας, παρά τη δίκαιη και εύλογη αντίθεσή μας, ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, που συνεπώς είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη συντήρηση και τη διατήρησή του σε κατάσταση τέτοια που να διασφαλίζει την αισθητική του χώρου και, κυρίως, την ασφάλεια και την υγεία (καθαριότητα, παιδική χαρά, κλπ) των πολιτών που το χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς η στάση των υπευθύνων του ΟΛΒ, που ενώ απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη λειτουργία καταστημάτων, αρνούνται όχι απλώς να διαθέσουν μέρος αυτών για τη προστασία του χώρου, και κατ” επέκταση των πολιτών, αλλά και κάθε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, προβάλλοντας μόνο απαιτήσεις κατά τρόπο παράλογο και μη αποδεκτό, μας υποχρεώνει να σταματήσουμε την παροχή κάθε υπηρεσίας.

Πλέον ας γνωρίζουν όλοι ότι μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ΟΛΒ, ως κάτοχος της έκτασης, που έχει όλες τις αστικές και ποινικές ευθύνες για ο,τιδήποτε προκύψει από την παράλειψη άσκησης των υποχρεώσεών του έναντι της πόλης και των πολιτών.

Και βέβαια υπάρχουν και οι σημαντικές πολιτικές ευθύνες εκείνων που κρύβονται και αρνούνται να ικανοποιήσουν το πάγιο και διαρκές αίτημα της πόλης να της παραχωρηθούν ζωτικά για την ανάπτυξη και τη λειτουργία της τμήματα της λεγόμενης χερσαίας ζώνης του λιμανιού».