Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 05:26
ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Ο Γαργάλας τους «έφτυνε» κι αυτοί… πανηγύριζαν! – Ο χαιρετισμός –γρίφος που σοκάρει!






Και μετά από μια ακατάσχετη λογοδιάρροια, στη διάρκεια της οποίας θυμόταν να πει και καμιά αλήθεια, ο ένας και μοναδικός Κώστας Γαργάλας, τελειώνοντας την ξεχεστη….εεεε, αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο «Μαζί για τον… Πάτο» τους «ξέρανε» όλους

Ντάξ΄ δεν ήταν και πολλοί, αλλά τους «ξέρανε»…  δυστυχώς δεν ήμασταν παρόντες να το απολαύσουμε, αλλά διαβάζοντας την ομιλία του, όπως τη διένειμε, κλείνουμε τα μάτια και αφήνουμε την φαντασία μας να καλπάσει, όπως το άτι του αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού (πρόγονος του επαναστάτη Κώστα Γαργάλα). Φαντασιωθείτε, λοιπόν, μαζί μας:

Λέει ο Κώστας: Κι ως προς το τί θα κάνω γενικώς;

Μούγκα στην αίθουσα. Αγωνία. Ανάσες κομμένες. Και κάποιοι υπόκωφοι μυστηριώδεις θόρυβοι, άλλοι προερχόμενοι από αυτούς που έτρωγαν τα νύχια τους και άλλοι από αυτούς που φαίνεται πως από την αγωνία έβγαλαν εκζέματα και ξύνονταν….

Ευτυχώς ο Κώστας τους λυπήθηκε και δεν έκανε την παύση τους ενός, τουλάχιστον, λεπτού που ένας αντίστοιχος του μεγαλείου του ρήτορας αναποφεύκτως θα πραγματοποιούσε. Και απάντησε:

Απαντούσε ένας στενότατος συγγενής μου σε ερώτηση συγκρατουμένου και συμμαχητή του ακριβώς μετά το τέλος του εμφυλίου κι όταν τους αποφυλάκισαν .
«Κι εσύ σύντροφε τώρα τι θα κάνεις; » Κι απαντούσε. «Ο καιρός μπροστά σύντροφε.»

Οσο και να πεις μεγάλη κουβέντα. Θα μπορούσε πχ να υποβαθμίσει το θέμα επιλέγοντας κάτι σαν το «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια» ή κάτι τέτοιο. Αλλά όχι. Και εκεί έπεσε η “βόμβα” που τους ξέρανε όλους.

Γιατί τολμώντας να ερμηνεύσω τον στοχαστή, νομίζω – και το κάνω με δέος – ότι αποκάλεσε όσους ψήφισαν, δια ανατάσεως της χειρός, Ιάσονα ή φασίστες ή ηλίθιους ή και τα δύο!!! Με τρόπο έμμεσο, πλην σαφέστατο..

Διότι, και ελάτε να βοηθήσετε, πείτε μου εσείς πως ερμηνεύετε το «Γεια σας» με το οποίο ολοκλήρωσε ο χειμαρρώδης ρήτορας, και που συνοδεύονταν αυτολεξεί από την εξής αποστροφή; «Κι έζησε. Και δημιούργησε με αξιοπρέπεια αλλά κι ένα μοναδικό πάθος για τη ζωή και πάντα σταθερά στεκούμενος απέναντι στον φασισμό και στην ηλιθιότητα. Λέω ν’ ακολουθήσω τα χνάρια του. Γεια σας».

Δεν ξέρω, μαύρες γιορτές θα περάσουμε, μέχρι να αποσαφηνίσει τις θέσεις του ο Κώστας…