Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:04
Τοπικά

Ο Βόλος υποδέχεται σήμερα την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Με τιμές αρχηγού κράτους θα υποδεχθούν οι πιστοί του Βόλου την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας και εφόρου του ποντιακού ελληνισμού, από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» και την ομώνυμη μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.





Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου (ώρα 17:30) στα προπύλαια του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και θα την υποδεχθούν ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και πλήθος κόσμου.

Μετά την υποδοχή θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα και τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.

Από την Τρίτη 6 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 θα τελείται καθημερινά Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τις 07:30 έως τις 09:30. Στις 11:00 θα τελείται Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά και στις 18:00 Εσπερινός.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου (ώρα 20:30) θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ψαλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Την ίδια ημέρα η εικόνα θα αναχωρήσει για να ενθρονιστεί και πάλι στην Καστανιά Ημαθίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου θα παραμένει ανοικτός από τις 07:00 έως τις 22:00.