Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 08:58
Τοπικά

Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση Philoxenia – Εντυπωσιακή γαστρονομική παρουσία






Η Philoxenia, με ενισχυμένο τον διεθνή της χαρακτήρα, αποτέλεσε και φέτος «βαρόμετρο» για την ερχόμενη σεζόν. Με αυξημένη επισκεψιμότητα κατά 16% και ιδιαίτερα ενισχυμένο το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουρισμού, ολοκληρώθηκε το σημαντικότερο τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» της χώρας, Philoxenia-Hotelia, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι δύο εκθέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του τουριστικού-ξενοδοχειακού κλάδου, φιλοξενώντας 615 εκθέτες από 22 χώρες και επισκέπτες από 47 χώρες, ενώ έγιναν το εφαλτήριο για νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες.

Την σημαντικότητα της έκθεσης υπογράμμισε με την παρουσία του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Ελ. Κουντουρά.

Με ενθουσιασμό και εκδηλώσεις συμμετείχε ο προορισμός VolosPelion στο σημαντικό τουριστικό ραντεβού. Το περίπτερο του προορισμού, νέο, ανανεωμένο, καλαίσθητο ικανοποίησε συμμετέχοντες και επισκέπτες. Η παρουσία των συνεκθετών ήταν συγκινητική καθώς πολλοί επαγγελματίες, κατανοώντας την αξία της δυναμικής παρουσίας του τόπου σε κάθε έκθεση, βρέθηκαν στο περίπτερο μιλώντας με τους επισκέπτες, αποδεικνύοντας ότι η περιοχή διαθέτει ανθρώπους έτοιμους να καλωσορίσουν κάθε ενδιαφερόμενο.

Κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ειδική εκδήλωση παρουσίασης της περιοχής και ειδικότερα των Χριστουγέννων στον Βόλο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 42 εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης απ’ όλη την Ελλάδα και 11 εκπρόσωποι του τουρισμού.

Κορύφωση αποτέλεσε γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο “Ξεχασμένες γεύσεις του Πηλίου by Timoleon Diamantis”, που πραγματοποιήθηκε την 2η ημέρα με καλεσμένο τον Τιμολέων Διαμαντή. Ο Βολιώτης «masterchef» έκλεψε την παράσταση στη Philoxeniaμαγειρεύοντας για το Βόλο και το Πήλιο, δείχνοντας την αγάπη για τον τόπο του. Οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν την παρουσία του στο περίπτερο σε μια γαστρονομική εκδήλωση που πλαισιώθηκε από τον Δημήτρη Τζώρτζη και την Μαρία Ζαφειρίου.

Τέλος την Κυριακή παρουσιάστηκε μια διαφορετική εκδήλωση με επίκεντρο το τσίπουρο. Δροσερά γνωστά κοκτέιλ από έμπειρους bar tenders με βάση όμως το τσίπουρο προσφέρθηκαν στους επισκέπτες με γεύσεις και αρώματα του Βόλου. Μια επίσης πολύ φρέσκια πρόταση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Η δράση ήταν για μια ακόμη φορά αποτέλεσμα της συνεργασίας των τριών Δήμων, δηλαδή του Δήμου Βόλου με την Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού που ανέλαβε τον συντονισμό της έκθεσης, τους Δήμους Ζαγοράς Μουρεσίου και του Δήμου Νοτίου Πηλίου που συμμετείχαν ως συνεκθέτες, και φυσικά την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και την Ένωση Ενοικιαζομένων δωματίων που υποστήριξαν δράσεις και εκδηλώσεις. Για μια ακόμη φορά φορείς, Ενώσεις και επαγγελματίες συνεργάστηκαν αρμονικά και ουσιαστικά σε ένα κοινό σκοπό. Σημαντική ήταν η βοήθεια των χορηγών που υποστήριξαν τις δράσεις αλλά και όλων των φυσικών προσώπων που ομαδικά πρόσφεραν για να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Επόμενο τουριστικό ραντεβού η έκθεση TTWARSAW 2018 στην Βαρσοβία της Πολωνίας, στις 22-24 Νοεμβρίου.