Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 18:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρουφάκης απαντά: Θα έπρεπε να μου κάνουν εξεταστική αν δεν είχα Plan B






Μέσω του προσφιλούς στον ίδιο μέσο του Twitter αποφάσισε ο Γιάνης Βαρουφάκης να απαντήσει αφενός σε όσα του καταμαρτυρούν ο Νίκος Παππάς με τον Νίκο Κοτζιά στην παρέμβασή του στην ΕΡΤ και αφετέρου σε όσα αποκαλύπτει ο συνεργάτης του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το Plan B του δραματικού καλοκαιριού του 2015.

Θυμίζοντας ότι σήμερα είναι η «επέτειος» του δημοψηφίσματος όταν το ΌΧΙ συγκέντρωσε 62% ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».

Λίγο αργότερα σε δήλωσή του στο real.gr ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε – με αφορμή το γεγονός ότι αποφασίστηκε να συζητηθεί στο τέλος Ιουλίου η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Plan B – ότι «εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν αν δεν είχα Plan B».

Στην ίδια δήλωσή του επιβεβαιώνει, δε, ότι υπήρχε plan X υποστηρίζοντας ότι θα εφαρμοζόταν «σε περίπτωση που ο Σόιμπλε και σια επιχειρούσαν να μας εκδιώξουν από την Ευρωζώνη, όπως ακριβώς το υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να διαθέτει σχέδιο σε περίπτωση πολέμου».

 

Πηγή: protothema.gr