Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:45
ΒόλοςΤοπικά

Οχετός ύβρεων και κατηγοριών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑίων και δήθεν «οικολόγων» – Κατά διαόλου το δημοκρατικό τόξο και ο πολιτικός πολιτισμός






Τα ιδεολογικά, υποτίθεται, συνεταιράκια, τα «έσπασαν» και μετά τα επεισόδια στο Μεταξουργείο ανάμεσα στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και τους βουλευτές, και τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης Επιτροπής Αγώνα Πολιτών (Λημνιός, Μπαξεβανόπουλος κλπ) άνοιξε ένας πραγματικός οχετός ύβρεων, προσβλητικών χαρακτηρισμών, κατηγοριών και καταγγελιών, που ανταλλάσσονται μεταξύ τους με απίστευτη ευκολία και προκαλούν έκπληξη στην μικρή, πάντως, μερίδα των πολιτών, που θεωρούσε όλους αυτούς σαν μέρος του περίφημου δημοκρατικού τόξου και πρέσβεις του περιβόητου πολιτικού πολιτισμού!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το μεσημεριανό τηλεοπτικό tour του Στέλιου Λημνιού, που σε μια κρίση εξουσιολαγνείας και μεγαλομανίας μας ενημέρωσε για το ποιους θεωρεί ο ίδιος ανεπιθύμητους στην πόλη, άρα και ο…λαός, ενώ δήλωσε ότι τα πόδια του είναι μαύρα από τις κλοτσιές που δέχθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑίους, και μάλιστα από τις γυναίκες που βρίσκονταν εκεί! Ωστόσο δεν μας έδειξε τις γάμπες του, πιθανώς γιατί είναι…στραβές…

Κατά τα άλλα διαβάστε και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Φαιδρή ομάδα η Επιτροπή Πολιτών – Ανήκει στο γραφικό και αντιδημοκρατικό περιθώριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της Επιτροπής Πολιτών εναντίον της καύσης σκουπιδιών και χαρακτηρίζει τα μέλη της «αντιδημοκρατικό και γραφικό περιθώριο». Δηλώνει επίσης, με αφορμή την ακτιβιστική διαμαρτυρία στην εκδήλωση για τα εργασιακά, χθες στο Μεταξουργείο, ότι οι πράξεις ανάγονται στις ζοφερές πρακτικές των παρακρατικών συμμοριών της δεξιάς και της ΕΚΟΦ τις πρώτες δεκαετίες μετά τον εμφύλιο:

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου διοργανώθηκε μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο Μεταξουργείο, με ομιλητές την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο με θέμα τη ν υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και την πορεία της χώρας μετά τα μνημόνια.
Ευχαριστούμε τα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που επέλεξαν να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση με σκοπό να ενημερωθούν και να συζητήσουν για πολλά σημαντικά θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση εξ αιτίας της απίστευτα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς μιας ολιγομελούς ομάδας με την επωνυμία «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου».
Οι παραπάνω δεν προσπάθησαν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για το θέμα που υποτίθεται τους απασχολεί, απόδειξη ότι ουδεμία ερώτηση απηύθυναν στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν παρόντα.
Είναι προφανές ότι πραγματικός τους στόχος ήταν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Με φωνές, κραυγές, παιδικά τραγουδάκια, άνοιγμα πανό μπροστά από τους ομιλητές και άλλα πρωτοφανούς προκλητικότητας αλλά και γελοιότητας περιστατικά, αρνήθηκαν να πάρουν τον λόγο παρά τις επανειλημμένες προτάσεις που τους απηύθυνε το προεδρείο, να ανέβουν στο βήμα και να τοποθετηθούν.
Προσποιήθηκαν ότι διαμαρτύρονται προς την κυβέρνηση ενώ επρόκειτο καθαρά για μια εκδήλωση οργανωμένη από ένα κόμμα που είχε καλεσμένους για ομιλητές δύο υφυπουργούς.
Όπως πιστεύαμε πάντα, έτσι και σήμερα δηλώνουμε ότι οι αντισυγκεντρώσεις και η προσπάθεια διάλυσης πολιτικών εκδηλώσεων των δημοκρατικών κομμάτων αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια, ιστορικές πηγές της οποίας, ανάγονται στις ζοφερές πρακτικές των παρακρατικών συμμοριών της δεξιάς και της ΕΚΟΦ τις πρώτες δεκαετίες μετά τον εμφύλιο.
Ιδιαίτερα για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία του Βόλου, με τις πρακτικές τους προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες και συμβάλλουν στην αντισυσπείρωση της, και είναι εμφανές ότι τους απασχολεί προσχηματικά ενώ οι προθέσεις τους στοχεύουν αλλού.
Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι φορείς της κοινωνίας που με αγνές προθέσεις τους ακολουθούσαν μέχρι τώρα σε κάποιες δράσεις τους.
Καταδικάζουμε στην περιφρόνηση των δημοκρατικών συμπολιτών μας αυτούς που μας θύμισαν χθες αυτές τις μακρινές εποχές.
Καλούμε τα άλλα δημοκρατικά κόμματα, τις δημοτικές κινήσεις , όλους τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών του Βόλου να καταδικάσουν αυτές τις άθλιες πρακτικές και να απομονώσουν αυτή την φαιδρή ομάδα στον μόνο χώρο που της αξίζει:
Αυτόν του γραφικού και βαθειά αντιδημοκρατικού περιθωρίου.
Χαιρετίζουμε την στάση των εκατοντάδων συμπολιτών μας, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμιά οργανωτική σχέση με το κόμμα μας, οι οποίοι με το δημοκρατικό ήθος τους την ψυχραιμία και την επίμονη αγωνιστικότητά τους ακύρωσαν το σχέδιο αυτής της ολιγομελούς ομάδας να προκληθούν βίαια επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα είχαν την υπομονή και την θέληση να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε μια πολιτική εκδήλωση που τελείωσε περίπου στις 11 μμ.
Η ιλαρότητα, η προκλητικότητα και η αναίσχυντη διάδοση ψεμάτων συνεχίζεται και σήμερα με την έκδοση μιας φοβερής ανακοίνωσης που προσπαθεί να τους εμφανίσει ως θύματα βίαιων ενεργειών οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.
Εχουν το θράσος να καταγγέλλουν διάφορα που, κατά την άποψή τους συνέβησαν, με αφορμή το γεγονός ότι εισέβαλλαν στην εκδήλωση.
Η υποκρισία έχει και τα όριά της. Όπως λέει κι ο λαός μας, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μας επιτέθηκαν με ύβρεις, κλωτσιές και σφαλιάρες

Επίθεση με ύβρεις, κλωτσιές και σφαλιάρες από κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν στη χθεσινή πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.
Σε ανακοίνωσή της Επιτροπή Αγώνα κάνει λόγο επίσης για απειλές από γυναίκες οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως η διαμαρτυρίας της ήταν ειρηνική μόνο με τραγούδι και συνθήματα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών:

«Φασίστες, χουντικοί, προβοκάτορες, ηλίθιοι, ναρκομανείς, πρεζάκια, τσιράκια του Μπέου, πληρωμένοι, που θα φέρετε τη Χρυσή Αυγή, μια χούντα σας χρειάζεται να σας πλακώσει στο ξύλο, από δω και πέρα να περπατάτε δυο δυο και τρεις τρεις» ήταν μερικές μόνο από τις εκφράσεις με τις οποίες τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που διαμαρτυρηθήκαμε κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης με την υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτή Μαγνησίας κα. Παπανάτσιου και τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο. Τις ύβρεις συνόδευσαν μερικές κλωτσιές, σφαλιάρες και σπρωξιές, καθώς και απειλές ειδικά από ένθερμες γυναίκες οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ!

Η Επιτροπή Αγώνα διεξήγαγε όλη τη διαμαρτυρία ειρηνικά και μη βίαια, μόνο με τραγούδι και συνθήματα, σε μια προσπάθεια να μεταδώσει το μήνυμα ότι δεν συμμετέχουμε άλλο σε προσχήματα διαλόγου με κανέναν υπουργό, βουλευτή και κυβερνητικό στέλεχος. Φτάνει πια η κοροϊδία! Το κάναμε με τον υφυπουργό Υγείας κ. Ξάνθο, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα, με τη Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα. Μπαριτάκη και φυσικά με τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, από τον οποίο ακόμα περιμένουμε απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων μας και είναι αυτός που σταματά τον διάλογο πριν καν αρχίσει.

Οι υφυπουργοί και όλα τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να καταλάβουν ότι η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψει την καύση σκουπιδιών ποτέ και πουθενά στον Βόλο! Αν η σημερινή μας διαμαρτυρία ήταν φασισμός, τι είναι η επιβολή από μέρους τους για πάντα και παντού των δηλητηρίων και της ρύπανσης που επιβάλλουν αυτοί στην πόλη μας, αγνοώντας επιδεικτικά την τοπική κοινωνία που τους είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην καύση; αλλά ξέρουν πολύ εύκολα να κάνουν τα ΟΧΙ ΝΑΙ…

Όσο για την κατηγορία ότι ταυτιζόμαστε με τη Δημοτική Αρχή, ας μάθουν ότι το εργοστάσιο κατασκευής SRF που θα δεματοποιεί τα σκουπίδια μας και θα τα στέλνει στην ΑΓΕΤ για καύση (μεγαλόπνοο έργο Μπέου) έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μάλιστα χωρίς να υπάρξει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η συγκεκριμένη απόφαση αναρτήθηκε και στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Δηλαδή το κυβερνόν κόμμα τους ταυτίστηκε με τα σχέδια του Δημάρχου, έδωσε την έγκριση μέσω της υπηρεσίας του και τώρα … «κάνουν την πάπια».

Αλέξη κι Αχιλλέα ακούστε το καλά, τα σχέδια για καύση θα μείνουν στα χαρτιά!
Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε! Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό. Όποιος δεν θέλει την καύση, απλά αγωνίζεται να τη σταματήσει!»