Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 14:44
Τοπικά

Ους Δήμος «συνέζευξε», Νατάσσα…χωριζέτω!






Πώς διαλύθηκε το σύμφωνο συμβίωσης ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ για το Δήμο Βόλου και πλακώθηκαν τα… σόγια – Ο ρόλος Πουλάκη και σαν συμπέθερος και σαν…γαμπρός! – Τους στοιχειώνει η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου, που φέρνει νεό «πανικό» με τη δήλωσή του για νεά υποψηφιότητα το 2019!

Ιδιαίτερα σύντομος αποδείχθηκε ο πολιτικός γάμος, ή ακριβέστερα το σύμφωνο συμβίωσης, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Δήμου Βόλου, με προικιό την κοινή δημαρχική υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2019… φυσικά δεν υπήρξε έρωτας, αλλά ήταν ένα προξενιό ανάλογο με αυτά των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών της δεκαετίας του ’60 και ως τέτοιο είχε αντίστοιχο τέλος… Της κακομοίρας!

Τα σημάδια υπήρχαν από καιρό και έκαναν λόγο για αμοιβαία υπόσχεση γάμου που έδωσαν οι συμπέθεροι, εν προκειμένω οι Πάνος Σκοτινιώτης και Κώστας Πουλάκης. Ο αναχρονιστικός θεσμός, ιδιαίτερα για τέτοιους προοδευτικούς άντρες, δηλαδή το προξενιό, επενδύθηκε με πλείστες όσες αρλούμπες και παπαρολογίες, περί ανάγκης να σωθεί ο Δήμος, δηλαδή η πολύφερνος δημαρχία, από τα «νύχια της ομάδας Μπέου» και άλλα τέτοια γραφικά και σιγά – σιγά η ιστορία προχωρούσε, άσχετο αν πολλοί εκ των πρωταγωνιστών θύμιζαν έντονα χαρακτήρες από τις «κυρίες της αυλής»! Τα έξι πολιτικά αδέσποτα του ΣΥΡΙΖΑ, ο γυρολόγος Παπατόλιας και τα τρία ορφανά της Σκοτινής Παράταξης βρεθηκαν να συνυπογράφουν τις γνωστές πολιτικές ασυναρτησίες και να χαριεντίζονται δίκην ευτυχισμένων μαθητών/ριών στο διάλλειμα πριν αρχίσουν τα χαστούκια του κ. Φλωρά… όσοι παρακολουθούν, άλλωστε, τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έχουν ακόμη έντονο το αίσθημα της αηδίας από την κάκιστη ερμηνεία πολλών εξ αυτών…

Πλακώθηκαν τα… σόγια!

Και εδώ τελειώνουν τα αστεία! Και αρχίζουν οι γελοιότητες… ως ήταν αναμενόμενο άλλωστε… όπως λένε παροικούντες την Πλ. Ελευθερίας, τη συμφωνία Πουλάκη – Σκοτινιώτη, που εκ των κεντρικών της στόχων ήταν η αποδόμηση της εικόνας του Αχιλλέα Μπέου στην τοπική κοινωνία, ανέλαβε να συντονίσει ο κ.Μιχ. Καστρινάκης, επαγγελματικό (!) στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος γραφείου τύπου της Ν.Ε.. Και μέχρι εκεί το πάλευαν το πράγμα, με τις γνωστές επιθέσεις, το πιπίλισμα της γνωστής και άνοστης καραμέλας και την γενικότερη υστερία κατά Μπέου, στην οποία πρόθυμα παίρνουν, κατά καιρούς, μέρος το σύνολο των πικραμένων και τραγικά αποτυχημένων επαγγελματιών της πολιτικής, που βρέθηκαν περιθωριοποιημένοι, μακράν, κυρίως, της τόσο αγαπημένης και αποδοτικής γι αυτούς, εξουσίας.

Το μείζον πρόβλημα, η ασυμφωνία χαρακτήρων, προέκυψε για το ποιος θα ηγηθεί του «μετώπου» κατά Μπέου… που μπορεί να βαφτίστηκε «δημοκρατικό» και «προοδευτικό», αλλά πάντα αποτελούνταν και συνεχίζει να αποτελείται από τους γνωστούς τύπους που διαχρονικά λειτουργούσαν με σκοπιμότητες και ιδιοτέλεια και η μόνη περίπτωση να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της πόλης ήταν αν αυτά συνέπιπταν, ευκαιριακά, με τα δικά τους.

Ετσι, λοιπόν, όταν έφεραν, διότι περί μεταφοράς επρόκειτο, αυτό τον ανεκδιήγητο πολιτικάντη της ΔΗΜΑΡ στο Βόλο, να αναγγείλει λύση (!) του δημοτικού «προβλήματος» από το επόμενο καλοκαίρι, με την ανακοίνωση κοινής υποψηφιότητας, και αυτό παρουσία της Νατάσσας Οικονόμου, το μάτι των ΣΥΡΙΖΑίων «γυάλισε». Διότι καλό το συμπεθεριό, αλλά τι γίνεται όταν ο ένας «συμπέθερος», ο Πουλάκης εν προκειμένω, ενδιαφέρεται και για…γαμπρός;

Εύλογα, λοιπόν, ακολούθησε ο κακός χαμός. Άρχισαν όλοι να επιτίθενται σε όλους, τα σόγια βρέθηκαν επί ποδός πολέμου και θυμήθηκαν περασμένα διαζύγια και το ποιος φταίει γι αυτά! Μέχρι και το Γιώργη το Φώτη θυμήθηκαν, που είχε πάει στο προηγούμενο γλέντι, για το «γάμο» που δεν έγινε και είχε ξεμείνει εκεί…

Ο αρραβώνας, λοιπόν, διαλύθηκε και τώρα παλεύουν να αναθερμάνουν τις σχέσεις. Το αποτέλεσμα βέβαια προδιαγεγραμμένο. Όπως έδειξε και η πρόσφατη απόπειρα δεν μπορεί να γίνει χωριό μεταξύ τους, όχι βέβαια για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους (θα ήταν πολύ όμορφο και ρομαντικό κάτι τέτοιο. Η εξουσιολαγνεία και η αλαζονεία (τα λιγότερο επικίνδυνα από τα ελαττώματα τους!) που διακατέχουν την πλειονότητα εξ αυτών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε νέες κωμικοτραγικές καταστάσεις. Και μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί μετρήθηκαν, ζυγίσθηκαν βρέθηκαν ελλιπείς. Από τον πολίτη του Βόλου που τους έστειλε σπίτια τους.

Τους «στοιχειώνει» ο Μπέος!

Με όλα αυτά είναι προφανές ότι και οι αντίστοιχες απόπειρες που πιθανώς θα εκδηλωθούν στο μέλλον είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες. «Ανανέωση» με φθαρμένα υλικά και μπάζα είναι αδύνατη και βέβαια η κοινωνία εμφανίζεται εξαιρετικά αρνητική σε ευκαιριακά σχήματα θεσιθήρων και εξουσιολάγνων, που εξόφθαλμα επιχειρούν να την εκμεταλλευτούν για ιδιοτελείς, προσωπικούς ή κομματικούς, λόγους.

Αντίθετα η συνεχιζόμενη προσπάθεια ηθικής και πολιτικής εξόντωσης του Αχιλλέα Μπέου, γεννά αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, αφού οι χειρισμοί του Δημάρχου Βόλου απλώς πιστοποιούν τη ποιοτική του πολιτική υπεροχή, που εν πολλοίς οφείλεται και στη στήριξη που βρίσκει ανάμεσα στους απλούς πολίτες.

Με Πουλάκηδες. Καστρινάκηδες και άλλα έμμισθα πολιτικά και κομματικά στελέχη, όταν μάλιστα μπροστά στα μάτια της κοινωνίας γίνονται συναλλαγές και αλισβερίσια για μοίρασμα «καρεκλών», κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία αφού βασίζεται σε αήθεις και καταδικασμένες, στη συλλογική συνείδηση, πολιτικές και κομματικές πρακτικές.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η χρονική επιλογή του Αχιλλέα Μπέου, που έφερε «πανικό» σε συνέντευξή του στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2019. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Μέχρι το 2019 το εκλογικό αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Μετά το 2019 τι γίνεται; Θα είστε ξανά υποψήφιος;

«Με τη σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Γνωρίζω ότι με αυτό το σύστημα που με οδήγησε στη φυλακή αλλά και με το κράτος δεν μπορείς να τα βάλεις. Ομως δεν είμαι κι από τους ανθρώπους που μπορώ να σταματήσω. Θα συνεχίσω να εκφράζομαι ελεύθερα -εξάλλου, το Σύνταγμα μας δίνει αυτό το δικαίωμα- θα τα χώνω πολύ σκληρά σε κάθε είδους Πουλάκηδες που έχουν το θράσος να στοχοποιούν ανθρώπους και να τροποποιούν νόμους και διατάξεις -μη σεβόμενοι τη βούληση των πολιτών- επειδή ο Αχιλλέας Μπέος δεν είναι αρεστός. Θα το κάνω μέχρι να φύγουν μια για πάντα αυτά τα απομεινάρια της κοινωνίας, οι πολιτικοί αλήτες και πολιτικοί απατεώνες, οι πολιτικοί χαραμοφάηδες. Γιατί η φασαρία είναι γι’ αυτό. Πώς θα πάρουν καμιά θέση, πώς θα βολευτούν, πώς θα βάλουν τα δικά τους παιδιά, λες και οι υπόλοιποι είναι αποπαίδια. Εδώ βλέπεις τον Παπατόλια, γυρολόγο από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ, τώρα τον διόρισαν στο ΑΣΕΠ. Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Βγήκε ο Γίδαρης ο πρώην διευθυντής πολεοδομίας σε σύνταξη -πήγαινε ρε άνθρωπε στο σπίτι σου- και τον διορίσανε στο διοικητικό συμβούλιο του Ο.Λ.Β. Δεν υπάρχουν νέα παιδιά; Πρέπει όλοι να είναι κομματόσκυλα; Εξαρτώμενοι;».

Εσείς θα είστε υποψήφιος;

«Εγώ θα είμαι υποψήφιος γιατί πρέπει να καθαρίσει αυτή η πόλη από αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες».

ΠΗΓΗ: εφ.ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ