Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:04
Τοπικά

Οπλα και 350.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία της Αγριάς






Συνεχώς νέα στοιχεία και πληροφορίες υπάρχουν για την υπόθεση του γνωστού επιχειρηματία της Αγριάς ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ μετά από έγκλισης οικονομικών επιθεωρητών.

Στο κατάστημα του επιχειρηματία βρέθηκαν όπλα, σπαθιά και φυσίγγια, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ και χρυσές λίρες.

Υπενθυμίζεται πως, για περιστατικό επίθεσης εναντίον τους από γνωστό επιχειρηματία της Αγριάς κατά τον έλεγχο που διενήργησαν στο κατάστημά του, ενημέρωσαν χθες το βράδυ επιθεωρητές των οικονομικών υπηρεσιών του Βόλου και της Λάρισας το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αντέδρασε έντονα για τη διενέργεια του ελέγχου στο κατάστημά του για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι, καθώς επίσης ότι πήρε ένα σπαθί κι άρχισε να χτυπά πάνω στον πάγκο, δίπλα από την ταμειακή μηχανή. Φέρεται ακόμη να εξύβρισε τους εφοριακούς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προέβη στην σύλληψη του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά την απομάκρυνσή τους από το κατάστημα, οι επιθεωρητές αντιλήφτηκαν κρότο, που εκτιμούν ότι προήλθε από χρήση όπλου και διερευνάται από την αστυνομία από πού προέρχονταν.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκε συλλογή με όπλα που κατείχε, ενώ θα διενεργηθεί και έλεγχος των φορολογικών του δηλώσεων, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε ποσό 350.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (17 Αύγουστου 2017) σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο συλληφθείς απείλησε λεκτικά τρεις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης, οι οποίοι λίγο πριν είχαν προβεί σε έλεγχο του καταστήματός του και βεβαίωσαν φορολογική παράβαση.

Οι υπάλληλοι ενημέρωσαν σχετικά τις αστυνομικές Αρχές, αναφέροντας ότι κατά την απομάκρυνση τους αντιλήφτηκαν κρότο, που εκτιμούν ότι προήλθε από χρήση όπλου.

Ο ιδιόκτητης συνελήφθη και από την έρευνα στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 5 φυσίγγια, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα που περιείχε κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου και 2 σπαθιά, τα οποία κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 6 φυσίγγια, 60 φυσίγγια, δύο κάλυκες φυσιγγίων, 13 αβολίδωτα φυσίγγια, τα οποία επίσης κατείχε παράνομα.

Βρέθηκαν ακόμα μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και χρυσές λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους και η τυχόν διάπραξη φορολογικών ή άλλων σχετικών οικονομικών παραβάσεων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με 25 φυσίγγια, την οποία ο 54χρονος κατείχε νόμιμα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Η «απάντηση» της Κ. Παπανάτσιου

Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά: το μήνυμα αυτό στέλνει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά το τελευταίο περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Βόλο.

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της  Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και  στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», επισημαίνεται σε δήλωση της αρμόδιας υφυπουργού.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν», καταλήγει η υφυπουργός Οικονομικών.