Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 01:25
Κόσμος

Ολη η Ευρώπη σε υψίστη επιφυλακή υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης






Σε κατάστασης υψίστης επιφυλακής παραμένουν για τρίτη συνεχή μέρα οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, υπό το φόβο τυφλών χτυπημάτων από ισλαμιστές τρομοκράτες, με τους Βρετανούς αξιωματούχους να καλούς τους πολίτες να ξεφαντώσουν στους δρόμους της χώρας για να υποδεχτούν το Νέο Έτος και να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τους Ρώσους να συστήνουν στους πολίτες να μείνουν κλειδαμπαρωμένο στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.
Στη Γαλλία, την χώρα της Γηραιάς Ηπείρου που έζησε πρόσφατα την ωμή βία των τζιχαντιστών, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, ενώ στην Αυστρία, την χώρα που ενημερώθηκε από μία φιλική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ότι επίκεινται χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους σε ευρωπαϊκές πόλεις πριν την έλευση του 2016, οι αρχές πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών.

Την ίδια ώρα, στη Ρωσία οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μείνουν μέσα στα σπίτια τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπό το φόβο χτυπημάτων από τζιχαντιστές καθώς και να ακυρώσουν τα σχέδια τους να γιορτάσουν σε εστιατόρια, μπαρ ή ακόμα και στους δρόμους της χώρας την έλευση του 2016.

Στη Βρετανία, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Κηθ Βαζ καλεί τους συμπολίτες του να ξεχυθούν στους δρόμους της χώρας, αγνοώντας επιδεικτικά τις απειλές των τζιχαντιστών. Ο Βαζ έσπευσε να επισημάνει ότι το Ισλαμικό κράτος δεν θα πρέπει να τρομοκρατεί τους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να γιορτάσουν όπως έχουν προγραμματίσει.

Από την πλευρά της, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει σε χτύπημα των τρομοκρατών σε άλλες πόλεις πέραν του Λονδίνου.

Στη Γερμανία, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε ότι η χώρα της Μέρκελ παραμένει στο στόχαστρο της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών και για τον λόγο αυτό, οι αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας.

Στη Γαλλία, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια μετά τα τυφλά χτυπήματα των ισλαμιστών τρομοκρατών στην καρδιά του Παρισιού.

Πάντως, στην Αυστρία, οι αρχές της Βιέννης ζητούν από τους πολίτες την κατανόησή τους καθώς οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι εξονυχιστικοί όχι μόνο σε κομβικά σημεία, όπως τα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.