Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 16:54
Αθλητικά

Ολη η αλήθεια για το “κόψιμο” του Ολυμπιακού Βόλου






Η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ αφού εξέτασε το φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου, έκρινε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Με βάση την απόφαση αυτή, ο Ολυμπιακός Βόλου όπως και άλλες πέντε ομάδες (Λάρισα, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Εργοτέλης, Ζάκυνθος) δεν θα έχουν δικαίωμα μεταγραφών τον Ιανουάριο.
Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί με την περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου και η αρμόδια επιτροπή τον «έκοψε»;
Σύμφωνα με πληροφορίες η οικονομική εκκρεμότητα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ έχει να κάνει με έναν και μόνο ποδοσφαιριστή, με τον οποίο υπήρχαν παλαιότερες οφειλές και οι διοικούντες τον Ολυμπιακό δεν πρόλαβαν να έρθουν σε διακανονισμό στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η νέα διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου έχει ρυθμίσει και διακανονίσει προηγούμενες οφειλές με περισσότερους από 15 ποδοσφαιριστές (συνολικής αξίας 150.000 ευρώ) και μόνο με έναν δεν πρόλαβε να έρθει σε συμφωνία. Κάτι άλλωστε που το αναγνωρίζει μέσω εγγράφων και η ίδια επιτροπή, αλλά για τους δικούς της λόγους στέκεται στον τύπο και όχι στην ουσία της υπόθεσης.
Τι γίνεται όμως από δω και πέρα; Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει έφεση ώστε στο διάστημα που ακολουθεί να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα τον δικαιώσουν και παράλληλα θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει μεταγραφές τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Το οξύμωρο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι από την ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι για τη διαδικασία της επιτήρησης δεν προβλέπετε έφεση. Ωστόσο, αν έχουν τον ΘΕΟ τους εκεί στην ΕΠΟ. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει δεύτερος βαθμός σε μία απόφαση πρωτοβάθμιας επιτροπής όπως αναφέρεται και στην απόφαση;
Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου θα κυνηγήσει με κάθε νόμιμο τρόπο το δίκιο της, ώστε να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι.