Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:23
ΒόλοςΤοπικά

Ολέθριες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα από τη μεταστάθμευση 32 ΤΑΞΠ/Ν






Αποτύπωση απόψεων – διαπιστώσεων ενός Αξκού ε.α.

Περισσότερα από 500.000 Ελληνόπουλα ηλικιών από 18 έως και άνω (έμψυχο υλικό Α γραμμής και άμεσης επιστράτευσης)  έχουν μεταναστεύσει σε ξένες χώρες.

Για τον λόγο αυτό και σε περίπτωση επιστρατεύσεως, δεν θα κληθούν κλάσεις Α, Β κ.λ.π. σύμφωνα με τα προ ετών σχέδια επιστρατεύσεως καθώς το έμψυχο υλικό δεν επαρκεί για την πλήρωση των Μονάδων αλλά η επιστράτευση θα είναι ΓΕΝΙΚΗ.

Γενική Επιστράτευση με απλά λόγια σημαίνει πως, οιοσδήποτε δύναται να φέρει οπλισμό επιστρατεύεται, δηλαδή εγώ , «εσύ» και όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα μας, θα λάβουν φύλλο πορείας για κάλυψη αναγκών.

Το αποτέλεσμα; οι πόλεις και τα χωριά θα «αδειάσουν» από άνδρες οι οποίοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν και να προστατεύσουν από δολιοφθορές νευραλγικής σημασίας  χώρους (υδροηλεκτρικά εργοστάσια, μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας, αναμεταδότες, εργοστάσια, βενζινάδικα κ.λ.π. ) καθώς και τις οικογένειές τους.

Σε ενδεχόμενη σύρραξη λοιπόν (σενάρια υπαρκτά, που υποτίθεται ότι εξετάζονται σοβαρά) η οποία θα μεταφερθεί και στο αστικό περιβάλλον κινδυνεύοντας άμεσα από τους χιλιάδες (άμεσα οπλισμένους ) μετανάστες ,ποιός είναι αυτός που θα προστατεύσει τις οικογένειες, τους νευραλγικής σημασίας χώρους και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών;

Γι αυτό λοιπόν τα περί «ισοδύναμου»  τα οποία διατυμπανίζουν οι τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες κατά την αποχώρηση της 32 ΤΑΞΠ/Ν  αποτελούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τί σημαίνει «ισοδύναμο» γι αυτούς; Το να φέρουν στον Βόλο σε αντικατάσταση της 32 ΤΑΞΠ/Ν ένα Στρατηγείο; Ε και !!!  Το να φέρεις απλά «κόσμο» ώστε να καλυφθεί μερικώς ο κοινωνικοοικονομικός μαρασμός στην περιοχή μας δεν αποτελεί πανάκεια  καθώς Μάχιμη Ταξιαρχία δεν υπάρχει που μπορούν να φέρουν.

Έτσι λοιπόν το κέντρο της Ελλάδος αποκόπτεται στρατιωτικά πλήρως με ολέθριες συνέπειες.

Να τονίσουμε δε το επίσης πολύ σημαντικό. Την υποβάθμιση του ρόλου των Πεζοναυτών  καθώς με την μεταστάθμευσή τους στην Σαλαμίνα δεν έχουν (εάν είναι δυνατόν) πεδίο ασκήσεων, ούτε για απλές βολές,…τίποτε!   Ο Βόλος διαθέτει και άριστο πεδίο ασκήσεων και βολών (Μελισσάτικα) στο οποίο γίνονται ασκήσεις με συμμετοχή αρμάτων, επιθετικών ελικοπτέρων κ.λ.π. και παραλίες για εκπαίδευση σε αποβατικές ενέργειες.

Πρόταση

Δύο αρματαγωγά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι «δεμένα» στον Βόλο, ώστε και κατά τις ασκήσεις των Πεζοναυτών (οι οποίες θα μπορούσαν να αυξηθούν) η αποβίβασή των θα είναι άμεση (περιορίζοντας μάλιστα το κόστος των συνεχών μετακινήσεων των πλοίων) αλλά και σε περίπτωση επιχειρήσεων οι ενέργειες θα ήταν άμεσες αποσυμφορίζοντας μάλιστα τους ναυστάθμους της Αττικής,  ελαχιστοποιώντας την συγκέντρωση στόχου (άλλο είναι να έχεις ένα σημείο για στόχο και άλλο όταν έχεις προβεί σε διασπορά δυνάμεων)

Τα αρματαγωγά θα μπορούσαν να επανδρώνονται από το κυρίως προσωπικό (ανά εβδομάδα π.χ. αλλαγή προσωπικού) κάνοντας και την ζωή των «Ναυταίων» πιο εύκολη, με λιγότερες εν πλω μετακινήσεις,  ενώ από τα χρήματα που θα εξοικονομούνται από τις μετακινήσεις των πλοίων (τα οποία είναι πολλά χρήματα για καύσιμα κ.λ.π) θα μπορούν να δίνονται από αυτά, «εκτός έδρας» στο προσωπικό και όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Η τροφοδοσία επίσης των πλοίων μπορεί εύκολα και άμεσα να περάσει σε προμηθευτές της Θεσσαλίας τονώνοντας έστω και λίγο ακόμη την οικονομική κατάσταση της περιοχής, αλλά τα κυριότερα είναι η τόνωση του ηθικού όλων , η ασφάλεια της περιοχής και η αμεσότητα των επιχειρήσεων.