Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 3 νεκροί της τραγωδίας με την αμαξοστοιχία στο Αδενδρο (photos)






Ο τραγικός απολογισμός έφτασε στους 3 νεκρούς όταν το βράδυ του Σαββάτου αμαξοστοιχία του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε στην περιοχή του Άδενδρου, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Το τρένο που εκτροχιάστηκε, προκαλώντας τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό άλλων επτά, είναι σχεδόν διαλυμένο, στις εικόνες που καταγράφηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο ένας νεκρός είναι ο 46χρονος μηχανοδηγός, Ματθαίος Καλόπουλος ο οποίος έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Ένας φίλος του 46χρονου μηχανοδηγού, Ματθαίου Καλόπουλου, έγραψε στο Facebook: «Μαύρη Κυριακή ξημέρωσε για την οικογένεια της έλξης καθώς από χθες το βράδυ  δεν βρίσκεται κοντά μας ένας αδελφικός φίλος και συνάδελφος που έχασε την ζωή του στο καθήκον. Τα λόγια τούτες τις ώρες είναι περιττά, όλοι γνωρίζαμε ποιος ήταν ο Μάνθος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.  Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να τον έχουμε πάντα στην μνήμη και στην καρδιά μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ!». Η φωτογραφία και το όνομα του αναρτήθηκε και στο «mixanodigosblogspot».

Την ζωή του έχασε και ο προϊστάμενος Κίνησης Αριστείδης Καλαμπαλίκης.

Συνάδελφος του άτυχου προϊστάμενου κίνησης, Αριστείδη Καλαμπαλίκη αποχαιρέτησε και αυτός τον φίλο του μέσω facebook: «Ένας φίλος και Συναδέλφος έφυγε πριν από λίγο. .Ο Αριστείδης ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ  Προϊστάμενος  Αμαξ/χιων θύμα του χθεσινού τραγικού Συμβάντος στο Αδενδρον Δυστυχώς υπέκυψε στα πολυτραύματα του.. Καλό σου ταξίδι ΆΡΗ. .Εδώ κάτω εμείς που μείναμε οφείλουμε να ουρλιάξουμε και να φωνάξουμε ότι δεν είμαστε Αριθμοί ότι δεν μας αντιμετωπίζουν ως Πρέπει ή εργοδοσία και οι κυβερνήσεις ότι Φίλε Άρη και Μάνθο δεν επιστρέψετε ποτέ από την δουλειά σας στην  οικογένεια σας ότι δεν καταφέρατε να πάρετε Μεροκάματο Γιατί; Τώρα πρέπει να μπουν όλα επί τάπητος. Αιώνια σας ή μνήμη».

Ο Δημήτρης Μικρόπουλος είναι το τρίτο θύμα της χθεσινής τραγωδίας στο Άδενδρο.


Ο άτυχος γιατρός έχασε τη ζωή του όταν η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους. Ο Μικρόπουλος επιβιβάστηκε στο συρμό με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όμως το ταξίδι του κατέληξε στη γειτονιά των αγγέλων.

Ο άτυχος γιατρός ήταν επιμελητής Α Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής και είχε εκλεχθεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό των ΑΝΕΛ στη Χαλκιδική.

«Μεγαλη η απωλεια σημερα για  την Χαλκιδικη ,την Κασσανδρα , τον ιατρικο κοσμο και το Κινημα των Ανεξαρτητων Ελληνων .  Ο ανθρωπος , ο γιατρος , ο αγωνιστης , ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ , αφησε την τελευταια του πνοη στο δυστυχημα με το τραινο . ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ των ανεξαρτητων ελληνων χαλκιδικης από το 2012 εδινε συνεχως το αγωνιστικο του παρων σε κάθε καλεσμα του κινηματος  και της κοινωνιας , σε κάθε καλεσμα απλων ανθρωπων για τα  καθημερινα τους προβληματα Θελω να εκφρασω ως επικεφαλης του ψηφοδελτιου της Χαλκιδικης του κινηματος των ανεξαρτητων ελληνων , την βαθεια μου θλιψη και τα συλλυπητηρια μου στην οικογενεια του φιλου και αδελφου Δημητρη.

Δημήτρη για μας δεν έφυγες , συνεχιζεις να ζεις και να υπαρχεις», γράφει φίλος του Δημήτρη Μικρόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Καλό ταξίδι στον αγαπητό ιατρό, συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο και συνεργάτη μας στην Επιτροπη Τουρισμού του Δημου Κασσάνδρας, Δημήτριος Μικρόπουλοςπου έφυγε ξαφνικά απο κοντά μας ταξιδευοντας με το μοιραίο τρένο που εκτροχιάστηκε χτες .Τα λόγια ειναι φτωχά για να εκφράσουν την οδυνη μας. Ο Δημητρης υπήρξε λαμπρός επιστήμων, εξαιρετικός συναδελφος στην αυτοδιοίκηση και τρυφερός ανθρωπος πάντα διπλα στην αναγκη του Ανθρωπου. Λυπαμαι. Λυπαμαι πολύ. Και θα θυμαμαι οποτε του τηλεφωνουσα  για τα θεματα μας που ελεγε : Ελα Μαρια μου. Αυτο το “μου” ρε συ Δημητρη ηταν τοσο οικειο,τοσο καθησυχαστικό,τοσο υποστηρικτικό και τρυφερο απο εκεινα που δυσκολα βρισκεις στο χώρο της Αυτοδιοικησης…”, έγραψε κάποιος άλλος.

Την ίδια ώρα με σχετικό δελτίο Τύπου αποχαιρέτησαν οι ΑΝΕΛ το στέλεχος τους: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο  Άδενδρο Θεσσαλονίκης και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το στέλεχος του Κινήματός μας, Δημήτρης Μικρόπουλος, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είναι αυτονόητο ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία».

Πηγή: iefimerida.gr