Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 20:53
Τοπικά

Οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα

Ανοιχτό δημόσιο κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους της Μαγνησίας, για την συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στις 5 μ.μ.στα Προπύλαια, απηύθυναν , εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων.Χαρακτήρισαν “ψίχουλα” αυτά που δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο πρωθυπουργός στους χαμηλοσυνταξιούχους ενόψει των Χριστουγέννων.Την ημέρα του συλλαλητηρίου θα αναχωρήσουν στις 12 το μεσημέρι από το Δημαρχείο για την Αθήνα, λεωφορεία που θα μισθωθούν.
 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας, το 2016 από τους συνταξιούχους αφαιρέθηκε ποσό 870 εκ. ευρώ από περικοπές και τώρα “θα μας δώσουν 617.000.000 ευρώ. Δεν λέω ότι αυτό δεν αποτελεί βοήθεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά δεν πρόκειται για παντεσπάνι, αλλά για ξεροκόμματο”. Επιπλέον ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι έχασαν από τα μνημόνια 45 δις συν τα αποθεματικά των ταμείων, ήτοι ένα ποσό που φθάνει τα 100 δις.“Θα πρέπει οι συνάδελφοι να σηκωθούν από τους καναπέδες και να βγουν στους δρόμους, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο της Πέμπτης”, επισήμανε.
Ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, Κώστας Λαούδης, τόνισε ότι θα πρέπει οι συνταξιούχοι μαζικά να στείλουν ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση. “Νομίζω ότι χρειάζεται η στήριξη του κόσμου. Αν αυτές οι διεκδικήσεις δεν δείξουν την δυναμική μας, τα προβλήματα δεν θα λυθούν με κριτική από τους καναπέδες”. Σκληρά χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν αδειάσει το πορτοφόλι όλων, ο Άγγελος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου. “ Ο λαός υποφέρει και εμείς πρέπει να πολεμήσουμε την κυβέρνηση με τον αγώνα μας”.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ επισήμανε ότι και άλλα συνταξιουχικά σωματεία πρέπει να συμμετέχουν στον αγώνα για να υπάρξει αποτέλεσμα. “Ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει περικοπές ύψους 1.600.000.000 δις ευρώ από το ασφαλιστικό σύστημα μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων. “Οι νέοι συνταξιούχοι θα έχουν μείωση 37%. Σε μας τους παλιούς η μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ως μια γροθιά να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση που μας εμπαίζει και μας κοροϊδεύει” επισήμανε.
Τέλος, ο Θανάσης Μούτος από το Σύλλογο συνταξιούχων της ΑΓΕΤ επισήμανε ότι οι περικοπές δεν θα σταματήσουν μέχρι να φθάσουν οι συντάξεις τα 360 ευρώ. “Συνυπεύθυνοι για την κατάντια μας θα είμαστε εμείς αν καθίσουμε στον καναπέ. Οι συνάδελφοι πρέπει να συμμετέχουν και όχι μόνο να μας βρίζουν και να κάνουν κριτική τι κάναμε εμείς ως διοικήσεις”.