Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:20
Παραπολιτικά

Οι μεν και οι…δεν






Σαρωτική νίκη με 61,5% έναντι 37% του Νίκου Ανδρουλάκη πέτυχε στο νομό Μαγνησίας η Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Το εντυπωσιακό ποσοστό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν συνεκτιμηθεί ότι σε πανελλαδικό επίπεδο πήρε 56 %, περίπου. Αντίστοιχα ο ανθυποψήφιός της Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 43%, περίπου, πανελλαδικά ενώ στη Μαγνησία μόλις 37%.

Ασφαλώς τα ποσοστά αυτά δεν προέκυψαν τυχαία, αλλά αντίθετα έχουν σοβαρές αιτίες. Π.χ. για τη συντριπτική νίκη της Φώφης στη Μαγνησία σημαντικό ρόλο έπαιξε η προσπάθεια που κατέβαλε ο Σπύρος Καρανικόλας, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατάγεται από τις Μικροθήβες και έχει έντονη επιρροή σε στελέχη και φίλους της Δημοκρατικής παράταξης στην περιοχή.

Από την άλλη για την αποτυχία, γιατί περί αυτής πρόκειται, του Νίκου Ανδρουλάκη δεν είναι άμοιρη, το αντίθετο μάλλον, η δημόσια στήριξη που του έδωσε ο εκ περιτροπής δημοσιογράφος – πολιτευτής, Γιάννης Αναστασίου, που ως γνωστόν δεν χαίρει και μεγάλης εκτιμήσεως στο χώρο της πολιτικής. Ούτε κι αλλού δηλαδή, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα…