Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:47
Τοπικά

Οι “κομματικές ψιψίνες” της τοπικής ΝΔ στηρίζουν τον Αγοραστό; Ολέθριες επιλογές από μοιραία πρόσωπα που θυμίζουν το «μαύρο» 2006!






Συζητείται, τον τελευταίο καιρό, ως ένα πολύ σοβαρό και πιθανό σενάριο, αυτό που θέλει τη Νέα Δημοκρατία να «χάνει» την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου μέχρι πρότινος ο Κώστας Αγοραστός ήταν (και κατ’ άλλους, πάντως, παραμένει) το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Υπάρχουν λόγοι επί των οποίων υποστηρικτές της άποψης αυτής επιχειρηματολογούν, όπως οι αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών και η αδυναμία επαρκούς αντικατάστασής τους, η αναπόφευκτη φθορά άλλων, φαινόμενα αλαζονείας και κυρίως οι… Δημοτικές Εκλογές!  Η τελευταία αυτή εκδοχή είναι και η πιο σοβαρή καθώς έχει να κάνει ουσιαστικά με εσωτερική υπονόμευση του ίδιου του κόμματος, που υποτίθεται ότι τον στηρίζει!

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Δήμου Βόλου όπου τα προσωπικά συμφέροντα του εκλογικά καταρρέοντος μοναδικού βουλευτή, Μπουκώρου, και τα οποία ασμένως υπηρετούν κομματικές ψιψίνες (και σε καμία περίπτωση κομματόσκυλα) της τοπικής ΝΟΔΕ, οδηγούν σε επιλογές υποψηφίων που θα φέρουν σημαντικά εμπόδια στον ήδη ευρισκόμενο σε δύσκολη, εκλογικά, θέση Περιφερειάρχη, σε ό,τι αφορά κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Βόλου (καταγεγραμμένη και από τις προηγούμενες εκλογές).

Το χειρότερο για τον Κώστα Αγοραστό και τη ΝΔ είναι ότι την εκδοχή αυτή δεν συνειδητοποιούν στελέχη της κορυφής της κομματικής πυραμίδας, τύπου Αυγενάκη, που ζώντας στην εποχή του ‘80 άντε και του ‘90, νομίζουν ότι μπορούν να παρακάμψουν αντιδράσεις και δυσαρέσκειες μόνο και μόνο με την επίκληση της κομματικής πειθαρχίας!

Αλήθεια οι συγκεκριμένοι κομματικοί ιθύνοντες έχουν διερωτηθεί (ξεχνώντας έστω και για λίγο τις αστείες μεθοδεύσεις των απειλών) πως θα κινηθούν στην περίπτωση πχ στήριξης της θυγατέρας του Καπούλα, οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι για την ίδια στήριξη, αλλά και μάζες χαλαρών ψηφοφόρων της παράταξης που ήδη έχουν προσανατολιστεί σε άλλη υποψηφιότητα; Σίγουρα όχι. Και επειδή αυτοί δεν το συνειδητοποιούν ίσως ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός θα πρέπει να τους αφυπνίσει

ΥΓ1. Το 2006 τα απόνερα των πολιτικών και άλλων… πλημμυρών, μαζί με την τότε Νομαρχία «έπνιξαν» και το Δήμο Βόλου. Και επειδή εδώ ο Μάρξ δικαιώνεται, έστω και ως φάρσα, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και τότε, για την καταστροφική εκλογική μάχη για τη ΝΔ, πρόσωπο που και σήμερα νταραβερίζεται στο παρασκήνιο. Ας φροντίσουν να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, έστω και αντίστροφα, δηλαδή με το Δήμο να συμπαρασύρει την Περιφέρεια, αυτή τη φορά…