Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:01
Τοπικά

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου κατά της διοίκησης για το «εφεύρημα» των εθελοντών – Κράξιμο για τη «Μπριγάδα Αλληλεγγύης»






«Κερκόπορτα» για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο σε διάφορους κλάδους, ανοίγει η πρόθεση της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου να απασχολήσει εθελοντές σε εργασίες που θα έπρεπε να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου χαρακτηρίζοντας “Μπριγάδα Αλληλεγγύης” του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ τους εθελοντές που φέρεται ότι θα συμμετέχουν στις ομάδες αλληλεγγύης που θέλει να συστήσει η διοίκηση.

Η ανακοίνωση

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου και απαράδεκτες στρεβλώσεις.
Ειδικά στις υπηρεσίες της σίτισης και της καθαριότητας υπάρχουν τμήματα που έχουν αφανιστεί π.χ. πλυντήρια, σιδερωτήρια, τραπεζοκόμες, άλλα έχουν περάσει στα χέρια εργολάβων με τα γνωστά προβλήματα των χειρίστων εργασιακών σχέσεων και του υψηλού κόστους.
Από τον προγραμματισμό των προσλήψεων της σημερινής κυβέρνησης δεν διαφαίνεται η πρόθεση να καλυφθούν αυτά τα κενά με κανονικές μόνιμες προσλήψεις. Η πρόθεση είναι να υπάρξουν ατομικές συμβάσεις σε όσους έχουν εργαστεί σ΄ αυτούς τους τομείς με διάφορες σχέσεις, ακόμα και ως εθελοντές ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα στο άμεσο μέλλον για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο πιθανόν και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες.

Μέσα σ΄αυτό το περιβάλλον και με σεβασμό στην «Ανιδιοτελή προσφορά των πραγματικών εθελοντών» που συνδράμουν επικουρικά στο έργο των εργαζομένων του νοσοκομείου, μας παραξενεύει τις τελευταίες ημέρες η έλευση αρκετών εθελοντών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά της σίτισης. Μας εξέπληξε επίσης, επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα στην μικρή κοινωνία της πόλης μας πως η ταυτότητα αυτών των εθελοντών θυμίζει έντονα «Μπριγάδα αλληλεγγύης» του τοπικού Σύριζα.

Επειδή δεν πιστεύουμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίζει τα νοσοκομεία με ομάδες εθελοντικής εργασίας και επειδή το έργο της παράκαμψης των διαφανών και νομίμων διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν π.χ. Stage, ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην υπάρχουν μέσα ή έξω από το νοσοκομείο νοσταλγοί αυτών των καταστάσεων, πουλώντας παραγοντιλίκι και εκδούλευση σε συνανθρώπους μας που μαστίζει η ανεργία.

Τις πελατιακές σχέσεις και την συναλλαγή την έχει πληρώσει η χώρα μας πολύ ακριβά.Άν μετά από όσα έχουν συμβεί υπάρχουν ακόμα νοσταλγοί των παλιών στρεβλώσεων και παθογενειών να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Ζητάμε να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες. Στα νοσοκομεία δεν περισσεύει εξάλλου κανείς αντιθέτως λείπουν πολλοί.