Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 01:07
ΒόλοςΤοπικά

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Βόλο – Την Καθαρά Δευτέρα με τον Λευτέρη Πανταζή






Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., κατάλληλες για όλες τις ηλικίες, με στόχο να παρασύρει στο κλίμα κεφιού και γιορτής, που αρμόζει στην Αποκριά, τους κατοίκους και επισκέπτες του Βόλου. Σε κεντρικές πλατειές και δρόμους αλλά και σε επιλεγμένους χώρους η πόλη θα γεμίσει αποκριάτικες μουσικές, συναυλίες και καρναβαλιστές.
Οι επόμενες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι:
Σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) και ώρα 21:00, θα παρουσιαστεί η αποκριάτικη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Κόσμος είναι ψέμα», σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα. Συμμετέχει η χορωδία ενηλίκων. Σολίστ: Κατερίνα Αποστολοπούλου-Μακρή. Φιλική συμμετοχή: Τζένη Χατζηδήμου. Στο πιάνο η Κασσιανή Αμυγδαλίτση. Χορογραφίες: Βάσω Τηλιοπούλου (είσοδος ελεύθερη)
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου , στον πεζόδρομο Κουμουνδούρου & Ερμού στις
19:00 η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου θα παρουσιάσει ένα αποκριάτικο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια, στις 20:30 θα ακολουθήσει ένα αποκριάτικο πάρτυ με την Άρτζυ Λύτρα και τον Άγγελο Σιανίδη.
Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο), στις 11:00 οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις του θεάτρου σκιών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης νταντά», από το Θέατρο Σκιών Φιλιππίδη, με ελεύθερη είσοδο. Το απόγευμα τη ίδιας μέρας στον πεζόδρομο Κουμουνδούρου & Ερμού, στις 19:00 θα εμφανισθούν ζωντανά δύο αγαπημένες μπάντες της πόλης, ο Απόστολος Μόσιος and the Band και οι Brandy Σουαρέ.
Την Κυριακή 10 Μαρτίου στην παραλία του Βόλου, από τις 17:00 υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και χορού, με τη συμμετοχή των Σχολών Χορού της πόλης, θα παραδοθούμε στο ρυθμό του καρναβαλιού, φορώντας τις αποκριάτικες φορεσιές και το πιο λαμπερό μας χαμόγελο ώστε να διασκεδάσουμε και να ξεδώσουμε μετατρέποντας την παραλία σε μια μεγάλη σκηνή.
Τέλος την Καθαρά Δευτέρα, στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου, από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, καλούνται όλοι στη γιορτή για τα «Κούλουμα» με σαρακοστιανά εδέσματα, ποτά και ζωντανή μουσική, που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου. Special Guest θα είναι o αγαπημένος σε όλους Λευτέρης Πανταζής! Όλα τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.