Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:22
Τοπικά

Οι άστεγοι φοβίζουν – Απροθυμία ενοικίασης σπιτιών στο Δήμο έστω και με εγγυημένο ενοίκιο






Μόνο ένα διαμέρισμα από τα συνολικά 24 που ζητούσε ο Δήμος Βόλου για ενοικίαση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας, πρόκειται τελικά να εκμισθωθεί για την στέγαση άστεγων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Και αυτό διότι παρά το γεγονός ότι η καταβολή των μισθωμάτων είναι εξασφαλισμένη μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Στέγαση και Επανένταξη», και εγγυητής στα συμβόλαιο ενοικίασης θα είναι ο Δήμος Βόλου, από ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εκδηλώθηκε σχετικό ενδιαφέρον, εκτός από έναν.

Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση παραμένει σε εκκρεμότητα η κάλυψη των αναγκών στέγασης αρκετών οικογενειών και μάλιστα εν μέσω χειμερινής περιόδου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, την Παρασκευή τις 2 το μεσημέρι, κατατίθεται προς έγκριση η απευθείας μίσθωσης ακινήτου στο Βόλο για τη στέγαση οικογένειας, με βάση προσφορά που δόθηκε από ιδιοκτήτη ακινήτου.

Το διαμέρισμα 70 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Τ. Οικονομάκη στο Βόλο και θα ενοικιαστεί για διάρκεια 12 μηνών, με εγγυητή τον Δήμο Βόλου.

Υπενθυμίζεται πως, αρχικά για την κάλυψη όλων των αναγκών είχε δημοσιοποιηθεί από το Δήμο πρόσκληση για μίσθωση μέσω του προγράμματος για συνολικά 7 γκαρσονιέρες, 1 δυάρι, 11 τριάρια και 5 τεσσάρια.