Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 11:54
Τοπικά

Ξεφτίλα! Βγάζουν στον δρόμο 48χρονη Βολιώτισσα μητέρα λόγω οφειλής ΕΝΦΙΑ!






Εχασε τον ύπνο της εδώ και δύο μέρες μία 48χρονη Βολιώτισσα εκπαιδευτικός, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, που σπουδάζει δύο παιδιά σε άλλη πόλη. Η 48χρονη ενημερώθηκε από τον πρώην σύζυγό της ότι η Εφορία Βόλου τον ειδοποίησε για άμεσο πλειστηριασμό του διαμερίσματος της οικογένειας στον δ’ όροφο πολυκατοικίας λόγω ληξιπρόθεσμου ΕΝΦΙΑ ύψους 9.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων  τόκων και προσαυξήσεων.

Το διαμέρισμά της στον Βόλο δεν προστατεύεται από τον Νόμο Κατσέλη. Ανήκει φορολογικά στον πρώην σύζυγο ο οποίος διαμένει στο πατρικό του με τη μητέρα του και είναι άνεργος. Όμως, εκεί διαμένει η 48χρονη, η οποία έχει αναλάβει την αποπληρωμή των δανείων του σπιτιού, ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 44.000 ευρώ και δύο καταναλωτικά δάνεια ύψους 25.000 ευρώ. Επιπλέον, έχει αναλάβει εξολοκλήρου τις σπουδές των παιδιών, συν τα έξοδα διαβίωσης.

Ο πρώην σύζυγος θα πλήρωνε τον ΕΝΦΙΑ, όμως έχασε την εργασία του το 2010 και έκτοτε δουλεύει περιστασιακά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις.

Σε τραγική οικονομική κατάσταση και σοκαρισμένη από την ειδοποίηση για τον πλειστηριασμό του ίδιου της του σπιτιού, αυτού που πληρώνει ανελλιπώς εδώ και δεκαπέντε χρόνια, μειώνοντας το δάνειο στο μισό από το αρχικό κεφάλαιο δανεισμού, η 48χρονη λύνει τη σιωπή της και μιλά σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η εκπαιδευτικός δεν έχει καμία ακίνητη περιουσία. «Βιώνω με τον εφιάλτη ότι ανά πάσα στιγμή θα βρεθώ στον δρόμο. Αυτή τη στιγμή πρέπει κάθε μήνα να πληρώνω το σπίτι από τα παιδιά και τα δάνεια. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να συνδράμω στον πρώην σύζυγο, ενώ και εκείνος αδυνατεί να καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ λόγω ανεργίας», περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας ζητεί οικονομική βοήθεια από οποιονδήποτε φορέα μπορεί να συνδράμει, καθώς αυτή τη στιγμή λόγω ακριβώς των δεινών οικονομικών αδυνατεί να αναζητήσει άλλη στέγη.

Ζητά βοήθεια για τη αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ έως το επόμενο καλοκαίρι που η μεγάλη της κόρη θα τελειώσει τις σπουδές και τα έξοδά της θα μειωθούν αφού θα έχει μόνο την μικρότερη κόρη να φοιτά. «Τότε θα είμαι σε θέση να πληρώσω τον υπόλοιπο ΕΝΦΙΑ ή θα μπορώ να αναζητήσω μία άλλη στέγη με ενοίκιο», λέει απελπισμένη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η ειδοποίηση για τον πλειστηριασμό έφτασε πριν από μια εβδομάδα τηλεφωνικά. Ο πρώην σύζυγος ενημερώθηκε για το μαντάτο και πριν από δύο μέρες ενημέρωσε με τη σειρά του την 48χρονη ότι η Εφορία Βόλου προειδοποίησε με άμεσο πλειστηριασμό.

Επισημαίνεται ότι ο πρώην σύζυγος απευθύνθηκε στην Εφορία Βόλου και ενημερώθηκε ότι μπορεί να αποπληρώνει τον ΕΝΦΙΑ μόνο με ρύθμιση των δώδεκα δόσεων.

Η αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειες δυστυχώς δεν είναι σε θέση για να ανατρέψει τη βίαιη έξωση. Ο μισθός της είναι ύψους 1.000 ευρώ έχοντας υποστεί μείωση 400 ευρώ στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Η οφειλή του ΕΝΦΙΑ υπάρχει από το 2010 και με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφτασε στις 9.500 ευρώ. Το 2010 ήταν που έχασε την εργασία του λόγω της οικονομικής κρίσης ο πρώην σύζυγος. Μέχρι τότε όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις ήταν τακτοποιημένες.

Όλα αυτά τα χρόνια η 48χρονη καταφέρνει να αντεπεξέρχεται με μεγάλους αγώνες και υπεράνθρωπες θυσίες, ώστε η οικογένεια να μην ξεσπιτωθεί και τα παιδιά να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να βγουν αύριο στη ζωή. Παραμέρισε προσωπικά «θέλω» και βασικές της ανάγκες.

Αλλά τώρα οδηγήθηκε σε πλήρη αδιέξοδο βιώνοντας έναν απερίγραπτο εφιάλτη. Ζητά λοιπόν οικονομική ενίσχυση ώστε να μη βρεθεί στον δρόμο και να είναι σε θέση να συνεχίσει να εκτελεί τα επαγγελματικά της καθήκοντα και η οικογένεια να μη διαταραχτεί.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ