Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 17:50
Τοπικά

Ξεκαλάκης: Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κόμμα του λαού






Να επιστρέψουν μαζικά τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που «μαγεύτηκαν από τις σειρήνες της Αριστεράς της δημαγωγίας και του εθνολαϊκισμού και σήμερα, μετά την κατάρρευση του αντιμνημονιακού αφηγήματος και τη διάψευση των προσδοκιών τους», ζήτησε από το Βόλο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης.

«Σήμερα, ο παλμός του πολιτικού μας φορέα χτυπάει δυνατά, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας που συντελέσθηκε με τη Δημοκρατική Αριστερά, της σύμπλευσης με προοδευτικές κινήσεις πολιτών, αλλά κυρίως της μαζικής επιστροφής στελεχών και υποστηρικτών της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, που για διαφορετικούς λόγους και αιτίες το καθένα είχαν έως πρότινος καταστεί αδρανή και αποστασιοποιημένα.

Μιλώντας στη Νομαρχιακή Συνέλευση στο Δημαρχείο Βόλου, τόνισε ότι «σήμερα, και ενόσω η Χώρα πελαγοδρομεί ακόμα στη δίνη των μνημονίων, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη οφείλει να ανατρέξει στο παρελθόν της και να αξιολογήσει τους λόγους που την κατέστησαν πρωταγωνίστρια στα κοινοβουλευτικά δρώμενα, αλλά κι αυτούς που προσφάτως της αφαίρεσαν την κοινωνική της δυναμική.

Τότε θα διαπιστώσει, ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την επανάκαμψη του χώρου, αλλά το αυτονόητο για ένα κόμμα που ανήκει στην οικογένεια των ευρωπαίων σοσιαλιστών & δημοκρατών, που δεν είναι άλλο από τη διασύνδεση με την κοινωνική του βάση.

Διασύνδεση με τη νεολαία, τους ανέργους, με όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις επαγγελματικές ομάδες που παραδοσιακά αποτελούσαν τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής του επιρροής και της κοινοβουλευτικής του ισχύος.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να γίνει ξανά από κόμμα στελεχών, κόμμα του λαού.

Πρέπει να βλέπει τα μέλη και τους φίλους του ως τους καθημερινούς του συνεργάτες, ως τους διαύλους επικοινωνίας του με το κοινωνικό σύνολο, ως αρωγούς του στη διαμόρφωση και υλοποίηση του προγραμματικού του λόγου.

Κι αυτό επιδιώκουμε σήμερα.»