Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:20
Τοπικά

Ξεκίνησε η προσπάθεια για ελεύθερα, από δίκυκλα, πεζοδρόμια – Θετικά τα πρώτα μηνύματα από το «Πόρτα – πόρτα»






Με δεκάδες συστάσεις, αλλά και πρώτα πρόστιμα των 40 ευρώ (τομέτρο της απομάκρυνσης με γερανό θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα), ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι οι εντατικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Βόλου για να «καθαρίσουν» πεζοδρόμια και πεζόδρομοι από παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα, που κάνουν δύσκολη τη ζωή των πεζών…

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο έχει τεθεί σε εφαρμογή από την περασμένη Τρίτη, αλλά δόθηκε η αναγκαία προθεσμία ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα

Τις προσπάθειες των συνεργείων της Δημοτικής Αστυνομία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ομάδα δημοτικών συμβούλων, με το Δήμαρχο να κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Από σήμερα Παρασκευή η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε να κόβει κλήσεις σε όλα τα μηχανάκια που κάνουν κατάληψη στα πεζοδρόμια και είναι παράνομα σταθμευμένα. Είναι αδιανόητη αυτή η κατάσταση, ειδικά όταν αυτή την στιγμή υπάρχουν στο κέντρο 20 τουλάχιστον σημεία, ειδικά διαμορφωμένα για στάθμευση δικύκλων και ποδηλάτων κι είναι ντροπή για εκείνους που δεν συμμορφώνονται και δεν συμβάλλουν στην αλλαγή της εικόνας και της ομαλοποίηση της λειτουργίας της πόλης.

Ζητώ λοιπόν από όλους να συμβάλλουν ώστε να γίνει λειτουργική αυτή η πόλη για όλους τους πολίτες, ΑμεΑ, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι κλπ. Σήμερα και αύριο θα κόψουμε μόνο κλήσεις. Από εβδομάδα, ήρθαμε σε συμφωνία και υπογράψαμε σύμβαση με εταιρεία η οποία έχει ιδιόκτητο χώρο φύλαξης και γερανό και καταλαβαίνετε ότι όσοι δεν συμμορφωθούν τότε κακό του κεφαλιού τους. Πλέον η πόλη αλλάζει είτε μερικοί το θέλουν είτε όχι. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα: η πόλη ομορφαίνει, δεν είναι κακό να περπατήσουμε 100 μέτρα όλοι μας, ξεκινώντας από εμένα τον ίδιο. Άρα αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή εδώ (οδός Κουμουνδούρου με Ιάσονος) είναι ντροπή. Από που να περάσει ένας ηλικιωμένος, ένα παιδάκι, ένα καροτσάκι; Πέστε μου.

Ζητώ την συνδρομή όλων ώστε να περάσουμε το μήνυμα και θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα αυτό το χάλι θα σταματήσει”.

Δήλωση για την πορεία του «πόρτα – πόρτα»

Ο κ. Μπέος έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση για το πρόγραμμα «πόρτα – πόρτα» που επίσης εφαμόζεται στο κέντρο του Βόλου (Δημητριάδος και Ιάσονος) από την περασμένη Τρίτη:

«Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Πάντως παραμένει η απόφαση μας Δημητριάδος και Ιάσονος να μην υπάρχουν κάδοι και ίσως κάνουμε και μία επέκταση του μέτρου από το νέο χρόνο και σε άλλους δρόμους της πόλης”.